Samsung Galaxy S8 of een Iphone X als nieuwe telefoon?

Samsung Galaxy S8 of een Iphone X als nieuwe telefoon

Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen ben ik echt telefoon verslaafd. En ja, wat ben je als blogger zonder telefoon? Ik schreef al eerder een artikel waarin ik twijfelde of ik een sim only abonnement zou nemen of toch een abonnement met toestel.  Na alle voors en tegens op een rij gezet te hebben, wist ik het zeker het werd een sim only.

Nu de tijd is aangebroken om bijna mijn abonnement te verlengen, sta ik toch weer voor een nieuw dilemma: Wil ik een Samsung Galaxy S8 of een Iphone X als mijn nieuwe toestel?

Ik loop al langer met dit dilema rond en probeerde mezelf ervan te overtuigen dat het de iPhone X moest worden… Ik schreef daarom het artikel: Waarom de iPhone X zo geweldig is… Aan het eind van het artikel, had ik jullie, maar niet mezelf overtuigd. Ik wist het namelij knog steeds niet… de Samsung Galaxy S8 of een Iphone X. Ik denk dat ik me vooral een beetje liet tegenhouden door het grote prijsverschil, want jeetje wat is die iPhone X duur zeg!

Als ik kijk naar de Samsung Galaxy S8, dan komt hij qua specificaties bijna 1 op 1 overeen met de iPhone X.

Beeldscherm

Beide telefoons hebben een OLED-scherm van 5,8 inch. De S8 komt met een Super AMOLED beeldscherm, terwijl de iPhone X komt met een normaal OLED scherm.

Als je kijkt naar de resolutie van beide beeldschermen, dan neemt S8 de leiding met een resolutie van 2960 × 1440 pixels . Terwijl de iPhone X een beeldscherm resolutie van 2436 x 1125-pixel. Deze ligt dus net wat lager. Of je hier snel iets van zal merken tijdens het dagelijkse gebruik? Nee, dat denk ik niet… Maar het is wel een pluspunt aan de S8.

Samsung Galaxy S8 of een Iphone X

Geen home knop

Beide toestellen hebben geen homeknop. Apple komt met een nieuwe swipe-gebaseerde navigatie waarmee je apps kunt sluiten door vanaf de onderkant van het scherm omhoog te vegen. Ook kun je tussen je apps navigeren door naar links en rechts te vegen.

De Galaxy S8 heeft ondertussen een onzichtbare, drukgevoelige home-knop en een meer standaard Android-interface.

Vingerscanner

Aan de gehele achterkant van de S8 is ontworpen uit glas en bevat een vingerscanner op een wat onlogische plek. Op de iPhone X daarentegen zit er heelmaal geen vingerafdrukscanner meer.

Face ID

Apple verving de vingerafdrukscanner met Face ID de nieuwe ontgrendelings technologie, die overeenkomt met de verschillende functies voor iris en gezichtsherkenning van Samsung.

Camera

De iPhone X heeft een camera met een paar lenzen aan de achterkant, terwijl de S8 het maar met één camera doet. cameramodule aan de achterkant van de iPhone heeft een paar lenzen, terwijl de Galaxy S8 het doet met een enkele sensor. De achterwaarts gerichte camera’s van de iPhone X hebben een aantal serieus indrukwekkende portretmodiussen waarmee je kunt instellen hoe de telefoon verlichting waarneemt.

Processor

De iPhone X wordt geleverd met de nieuwe A11 Bionic-processor van Apple. De Galaxy S8 krijgt ondertussen Qualcomm’s Snapdragon 835 of de eigen Exynos 8895-systemen van Samsung op een chip. De S8 krijgt ook van 4 GB werkgeheugen, terwijl de iPhone X waarschijnlijk 3 GB werkgeheugen heeft.

Samsung Galaxy S8 of een Iphone X

Galaxy S8 vs iPhone X-prijs

Zoals ik al eerder zei zal een groot gedeelte van de keus toch berustenop prijs. De iPhone X kost al snel € 1109,-  terwijl de Galaxy S8 voor een veel kleinere prijs te vinden is € 589. De vraag is natuurlijk is de iPhone X bijna het dubbele waard? Of kan ik uit de voeten met de Samsung S8?

Waar zou jij voor kiezen?
De Samsung Galaxy S8 of een Iphone X?

14 Reacties

 1. januari 12, 2018 / 8:42 am

  Oef! Ik wist wel dat de iPhone duur was, maar zo duur… Voor mij zou toch de prijs doorslag geven. Bovendien hou ik van Apple, maar vind de iPhone toch geen gebruikersvriendelijke telefoon. En de Samsung maakt betere foto’s in mijn ervaring. Daarom zou ik daarvoor gaan.

 2. januari 12, 2018 / 9:20 am

  Ik zou voor de iPhone gaan maar dat is ook omdat ik daar aan gewend ben. En ik vind een nieuw systeem lastig wennen,

 3. januari 12, 2018 / 9:42 am

  Ik had altijd een Iphone, maar die dingen blijven bij mij nooit heel. Ondanks de hoesjes krijg ik het altijd voor elkaar dat het scherm kapot ging. Ik heb nu een Samsung en ik wil niet anders meer.

 4. januari 12, 2018 / 9:48 am

  Als ik het goed lees, zit het grootste verschil dan niet in de camera? Ik heb nu een Iphone 6 plus en ben daar nog super tevreden van, hopelijk is de X wat goedkoper tegen dat ik een nieuwe nodig heb… Benieuwd wat je kiest!

  X Lazy Bird

 5. januari 12, 2018 / 11:23 am

  Iphone spreekt mij totaal niet aan. Ik ben en blijf een Samsung liefhebber.

 6. januari 13, 2018 / 3:53 pm

  Ik heb toevallig net een blog gelezen van Capital Monday over hoe blij zij is met haar S8+. Ze twijfelde ook tussen de iPhone X en die, dus misschien moet je haar blog even lezen! Zelf zou ik denk ik voor de S8 gaan, want jeetje wat is die iPhone X duur… Succes met kiezen! Malou x

  • Mariëlle
   Auteur
   januari 14, 2018 / 7:18 pm

   Bedankt Malou, je leest het wel als ik eruit ben!

 7. januari 13, 2018 / 4:09 pm

  iPhone X! Ik heb een samsung van mijn werk, maar ik kan er gewoon maar niet aan wennen

  • Mariëlle
   Auteur
   januari 14, 2018 / 7:16 pm

   ahaa. Ik denk dat ik dat probleem ook ga krijgen…

 8. januari 14, 2018 / 1:07 pm

  Ik kan helemaal niet met een Iphone overweg, dus de keus is snel voor de Samsung gemaakt. Al moet ik zeggen dat bij slecht licht of foto’s tegen de zon in ik liever de Iphone gebruik.

  • Mariëlle
   Auteur
   januari 14, 2018 / 7:17 pm

   dus als ik het goed begrijp zeg je dat de de camera van de iphone beter is in deze omstandigheden?

 9. januari 14, 2018 / 5:23 pm

  Ik heb de X en ben er erg tevreden over. Ben dan ook wel een Apple phone meisje, vooral vanwege het besturingssysteem.

  • Mariëlle
   Auteur
   januari 14, 2018 / 7:18 pm

   Ja daarom was ik zo aan het twijfelen ik heb al apple sinds de eerste apple iphone uitkwam. Ertussen heb ik éénmalig een samsung gehad, maar die ging al snel stuk. toen heb ik besloten om toch weer terug te gaan naar de iPhone.

 10. februari 8, 2018 / 10:27 am

  Ik heb een Iphone en dus wel een beetje team Iphone. Naast prijs zou ik ook kijken naar hoe lang een batterij meegaat. Dat vind ik nog steeds een beetje het enige nadeel van de Iphone. Hij hangt bijna de hele dag aan de stekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: