Weekly-Snaps-17-2020-foto5

Afgelopen week knuffelde ik lekker met Zayn, was mijn neefje M. jarig. Gingen we met gepaste afstand op familie bezoek. Ruimde ik mijn keukenlade met kruiden op. Begon de Ramadan en gaf ik mijn buren ter ere daarvan een leuk presentje. Lees je mee in weer een nieuwe Weekly Snap?

Vandaag is mijn neefje M. Jarig. Helaas vanwege het hele corona gebeuren geen feestje. Zo sneu voor onze kleine man. Binnekort maar even weer videobellen, anders gaan we elkaar zo missen!

Verder lekker gewerkt vandaag een drukke. Ik testte de vegan slagroom uit van het AH merk en gek genoeg vind ik hem super lekker. Niet echt vergelijkbaar met echte slagroom, maar wel prima te doen en minder calorieen.

Na het werk mocht ik met spoed naar de fysio, want man man wat had ik een last. Bij hoge uitzondering mocht ik komen. Thank god, ik kon amper lopen!

Erna lekker gegeten bij mijn schoonouders. En we keken naar de update van Rutte. Ook kreeg ik een aantal DIY foto’s opgestuurd voor een ramadan krans. Als jullie het leuk vinden, ga ik deze uitschrijven voor de blog ;). Het echt lekker weer zeg vandaag, ik kreeg helemaal weer die summer vibe feeling als ik in mijn autospiegeltje keek. Check die ondergaande zon dan!

Weekly snaps #17-2020-foto 2

Vandaag moest ik gewoon weer aan het werk. Soms best moeilijk als je kleine hummeltje je steeds zo verliefd aan kijkt. In de pauze speelde lekker met de parkieten en met Zayn. Die overigens ineens last heeft van een voeten fetisj. Mijn tenen vind hij zo interessant!

Ik probeer wat meer op mijn lijn te letten, want van al dat binnen blijven krijg ik last van coronavet! Is dit een nieuw woord? Ik denk het wel!
Ik zat aan de pistache nootjes. En dronk daarom een hoop water en thee met citroen.

In de avond aten we weer bij mijn schoonouders, bofkonten dat we zijn. Een oom kwam helpen met het installeren van een aantal spullen, omdat hun huis dus net is opgeleverd en dit ging niet alleen. Nog langer samen wonen leek ons geen optie. En als er hard gewerkt wordt moet er ook lekker gegeten worden. Vis met patat, vega bami happen en loempia’s.

weekly-snaps-17-2020-foto-4

Yes, today ben ik weer lekker vrij! Oooh kijk mijn blauw regen is even goed bloeien. Wat is hij prachtig zeg! Ik ben lekker even een stuk gaan wandelen met Zayn. En we hebben even hoi gezegd bij Nani en Nana. Wat waren ze blij om elkaar te zien.

Zayn heeft een tweede tandje dat doorkomt aan de onderkant en was hierdoor niet zo in zijn hum. Wel maakt hij al aanstalten om te gaan kruipen. Het zijn nu nog maar 2 pasjes achteruit net alleen de handjes.

In de avond zaten we nog even samen met papa in de tuin en genoten we met z’n drietjes van het weer. En wat aten garnalen met kip kerrie, sperziebonen en kouseband.

Ik bakte lekkere koekjes die ik wilde weggeven voor de start van de Ramadan, om iedereen te laten weten dat het weer begint. Zo weten alle niet moslims om ons heen dat ook ;)

Toen Zayn eindelijk om half 9 sliep ben ik snel nog even met de blog aan de gang gegaan, want daar heb ik helaas de laatste tijd minder tijd voor. Ik genoot ook nog even van een stroopwafel. Wat slecht!

Weekly-Snaps-17-2020-foto5

Vandaag is het donderdag en ga ik weer aan het werk. Ik stelde jullie de vraag wat jullie vonden van de nieuwe maatregelen. En of jullie niet bang waren voor een oploop van het corona virus en het aantal IC patienten. Maar 62% antwoordde nee. Wat goed dat jullie je allemaal aan de regels houden en het positief inzien.

Verder dronk ik een hoop koffie. Sportte ik op de crosstrainer in mijn lunchbreak en maakte ik een gezonde salade die ik tijdens mijn volgende meeting at.

Toen mijn werkdag erop zat maakte ik snel het eten klaar. Ab paste op Zayn en ik ging snel nog naar het tuincentrum. De buurvrouw had nog een verjaardagsplantje tegoed, dus die heb ik snel gehaald. Plant met alleen wortels in een vaas met water zijn helemaal de ’trend’ op dit moment. Dus die heb ik voor haar gekocht. Ook kreeg ze nog lekkere chocolade en speciale thee. En wij kregen in return van onze lieve buurjongen A. een watermeloen.

Ik pakte de koekjes in voor de buren in een leuke verpakking en deed er een leuk kaartje aan. Nu het wat langer licht is, kan ik ook nog wat later op de dag foto’s maken. Super fijn!

Weekly-Snaps-17-2020-foto6

Vandaag is het de eerste dag van de vastenmaand Ramadan. Zelf doe ik niet mee, maar Abdullah wel. Gelukkig zijn altijd de eerste twee dagen het moeilijkste en dan wordt het al snel een gewoonte.

Ik ging vroeg aan het werk, want Zayn was al om kwart over 6 wakker. En had dus ook vroeg zijn flesje. Maar Zayn, vond dat vroeg werken niet zo’n goed idee. We knuffelden even, maar mama had het druk. Ow en mocht je nieuwsgierig zijn naar hoe ik de Ramadan beleef en wat mijn lekkerste eten/recepten zijn? Lees dan even mijn Ramadan tag.

In de avond toen Zayn op bed lag kon mama het niet meer volhouden tot de ontvasten tijd, dus maakte ik wat vissticks met wat groente voor mezelf. Ik maakte wat klaar voor Ab voor later op de avond. En Genoot van een Ben & Jerry’s ijsje.

Van de week maakte ik al wat foto’s van de voor en na transformatie van mijn keukenlade. En nu leg ik je uit hoe je het beste Kruiden kunt opbergen in de keukenlade. Dus mocht je benieuwd zijn of ook zo’n rommelig kruiden laatje hebben. Check dan even de blog ;)

Zaterdag ochtend stond ik weer vroeg op en ging ik snel wat boodschappen doen. Zayn had nieuwe pyama’s nodig want die worden snel te klein… En ook hadden we babyvoeding nodig. En ik zelf kon wel wat note it’s gebruiken voor het werk. Tijdens het shoppen scoorde ik deze toffe Bonbonieres. Ze zijn super groot! Ik kocht er ook allerlei lekkere snoepjes bij om ze zo cadeau te doen voor Moederdag! Ik hoop dat onze moeders er blij mee zijn ;)

Weekly-Snaps-17-2020-foto7

In de middag zijn we bij onze oom en tante op visite geweest. Het was super gezellig en Zay genoot alleen al van de auto-rit. Hij was zo excited. We hadden mazzel want het was ineens erg warm en zonnig, dus we konden lekker op het terras zitten met gepaste afstand. We aten wat toastjes en in de avond chinees. Heerlijk om weer even zo’n dagje met familie door te brengen. Ik heb het echt gemist, de gezelligheid, het lekkere eten.

Zondag luierde we thuis. Ik deed de was, Ab was druk met Zayn. En och och wat wordt ie een ontdekker. Hij kan kruipen mensen! De keerzijde hiervan is dat hij aan alles zit. Oeps… ook alles wat op de tafel ligt weet hij al te pakken. oh oooh! Oppassen geblazen dus!

In de middag zijn we even en stukje gaan wandelen met z’n drietjes. Zayn viel in slaap want al dat wandelen dat is maar vermoeiend. Zoveel indrukken. We stopten even bij de Hema voor een knoeischort, want tegenwoordig zit alles eronder als hij eet. Helaas had de HEMA deze niet, maar wel een super leuke zonnebril. Uiteraard heb ik hem opgezet toen hij sliep, want hij een zonnebril ophouden dat wil meneer niet. Mocht er iemand nog tips hebben voor een baby-proof zonnebril. Let me know!

Weekly-Snaps-17-2020-foto8

We stopten bij de van Haren, omdat ik deze toffe schoenen bij verschillende influencers had gezien en ze wel erg tof vond. Toen ik ze eenmaal aanhad vond ik het toch niet echt wat voor mij en ik vroeg jullie mening. Dat vonden jullie ook, dus toen heb ik ze niet gekocht.

Ab had al tijden zin in bananenbrood en ik had de juiste ingrediënten hiervoor niet in huis. Helaas had de Jumbo deze ook niet. Dus moest ik als nog naar de export(turkse winkel) om deze te halen.

De banentaart was goed gelukt en smaakte heerlijk! Mocht je het zelf willen maken, dan vind je hier het recept: bananenbrood. En zeker met de laatste trend: de Dalgona koffie! Ik ben fan van dit recept!

Zo dat was de update weer voor afgelopen week.
Hoe is jullie week er aan toe gegaan?