Ramadan Tag

ramadan tag

Zoals jullie weten is de Ramadan vannacht begonnen en om die reden leek het me super leuk om mee te doen aan de Ramadan Tag. Meer weten of de Ramadan Tag en mijn antwoorden? Lees dan verder…

Ramadan Tag

Ik werd door Miriam van Sweet & Nice Things benaderd of ik de Ramadan Tag wilde invullen. Sowieso was ik shocked dat deze niet bestond! Ik vond het een leuk idee en daarom deel ik mijn antwoorden op de Tag vandaag. lees je mee?

1: Wat is de ramadan?

De Ramadan is een maand van: tolerantie, liefdadigheid, verbroedering en bezinning. Het is een maand waarin mensen extra verdraagzaam, toeschietelijk en vrijgevig zijn. Een maand waarin de eenheid en saamhorigheid van de mensheid centraal staat..

Ramadan begint op de 9de maand van de Islamistische kalender en wordt ook wel de vastenmaand genoemd. In deze maand vasten namelijk alle moslims over de hele wereld van zonsopkomst tot zonsondergang. Dit betekend dat ze niet mogen drinken, eten, roken en zich moeten onthouden van geslachtsgemeenschap. Maar ook vloeken, roddelen en kwaadspreken is uit den boze. Sowieso zou een goede moslim al het voorgaande niet mogen doen…

In heel Europa vasten de moslims gemiddeld 17 a 18 uur per dag, dit is meer dan andere landen.

Meer weten? Lees dan: De vastenmaand Ramadan

2:Waarom doe je wel of niet mee met de ramadan?

Het vasten is een van de vijf zuilen van de islam. Maar zelf heb ik nog nooit meegedaan aan de Ramadan. Ik heb het wel eens een dag geprobeerd, maar ik heb het niet volgehouden. Hier heb ik goede redenen voor, die ik liever voor mezelf hou.

3: Wat is je bijzonderste herinnering aan de Ramadan?

Bij ons thuis wordt er niet aan de ramadan gedaan. Dus ik kende de ramadan wel van gezien en gehoord hebben. Maar dat is iets anders dan he van dichtbij mee maken.

Het allereerste jaar toen ik mijn man net leerde kennen, konden we elkaar weinig zien aan het begin van onze relatie. Het was namelijk net Ramadan. In die dagen stelde ik veel vragen over het islamitisch geloof en leerde ik een hoop bij. Jeetje wat was het moeilijk om elkaar bijna een maand niet te zien! Op de laatste avond van de ramadan nam hij me mee uit eten en paar maanden later waren we verloofd.

En een ander bijzonder moment was de eerste keer dat ik de ramadan en ook het Suikerfeest bij mijn schoonfamilie mee maakte. Al die gezelligheid, cadeaus. Ik voelde me echt overspoeld met liefde!

Rode linzensoep (Mercimek çorbası)

4: Welk gerecht vind jij het lekkerst om te eten tijden de ramadan?

Geen grote fancy gerechten hoor! Geef mij maar Turkse Pizza of een lekkere Tajine. Sommige dagen eten we alleen opgebakken rijst met een lekker vleesgerecht erbij. Zoveel eet je toch sowieso niet als je de hele dag vast.

5: Wat is een standaard gerecht die je elke ramadan eet?

Merimek Corbasi (Turkse linzensoep) of Harirra ( Marokaanse linzen soep), Köfte, Lahmacun,

6: Wanneer mag je niet meedoen met de ramadan?

Als je chronisch of ongeneeslijk ziek bent (denk aan suikerziekte, hartziekte, nierziekte etc). Het is dan ook echt verboden om mee te doen aan de Ramadan. In de koran staat dat je je lichaam niet onnodig mag schaden.

Maar ook voor kinderen& zwangere vrouwen. En vrouwen die hun maandelijkse periode hebben mogen niet mee doen. Dit laatste zou je meer moeten zien als een zegening. Menstrueren is best zwaar voor je lichaam en dat is één van de redenen waarom vrouwen niet mee mogen doen.

Degene volwassenen die niet kunnen vasten, om wat voor reden dan ook, wordt gevraagd om een bijdrage te doen voor de armen, om zo toch aan hun verplichting te kunnen voldoen.

7: Welke doelen wil je dit jaar tijdens de Ramadan behalen?

Ik zou dit jaar graag de heel Quran willen uitlezen. Heb hier een schema voor gemaakt.

8: Wat vind je het moeilijkst aan de ramadan?

Het vroege opstaan daar heb ik niet zo’n moeite mee, maar meer het late naar bed gaan. Dat vind ik nog wel eens een uitdaging! Vooral wanneer je net hebt gegeten kak je gelijk in.

9: Heb je ramadan tips?

Ja, zeker weten! Eet gevarieerd dus een goede mix van eiwitten, vezels en vitaminen.

Heb je erge dorst? Drink dan niet twee glazen water achter elkaar naar binnen, want dan past je eten niet meer. Neem van alles kleine beetjes en probeer het te verdelen over de tijd dat je wakker bent en mag ontvasten.

10: Welke vragen aan jou worden je vaak over de ramadan gesteld?

Doe je niet mee met de Ramadan?
Mag je ook echt niks drinken? Aah een klein slokje kan toch wel?
Wat doe je als je honger krijgt?
Wanneer mogen jullie pas weer eten?


Ik nomineer:

Lijkt mij super leuk als je deze Ramadan Tag ook invult. Tag mij en de aanmelder van de Tag. Als je een vraag niet kan beantwoorden, mag je de vraag wijzigen.


Doe jij mee met vasten?
Of zou je het graag eens een dagje willen proberen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: