Weekly Snaps #51-2020

Weekly-snaps-51-foto

Afgelopen week werkte ik extra vanwege de lockdown. Kreeg ik mijn DSG kerstpakket. Had ik een digitale kerstborrel, stapte ik op de crosstrainer, kreeg ik mistletoes, had ik een romantisch avondje met ab in gedachten, dat in het honderd liep. Maakte we een boswandeling en schreef ik kerstkaarten.

Weekly-snaps-51-foto

Vandaag ging ik vroeg naar kantoor. Om wat zaken op orde te stellen en te kijken hoe het er hier aan toe ging. Later in de ochtend werd er gelekt dat er een lockdown aan zat te komen. Ik maakt er een artikel over in de avond. En ging in de pauze vast al wat boodschappen doen, omdat ik bang was dat ze misschien gehamsterd zouden worden. Denk aan luiers, brood en wc-papier. There I said it. Ik heb lekker 4 pakken gehaald, voor alle mensen die meer schijten. En ervoor zorgen dat ik dus steeds niks heb bij slecht nieuws over corona.

In de avond aten we bij mijn schoonouders. Het was erg gezellig we deden na het eten nog een theetje. En erna naar huis. Eenmaal thuis werd er een pakket van de ZARA bezorgd met kleding voor Zayn.

Toen Zayn sliep, werkte ik aan het artikel: DIY |Bodycasting -babyhandjes en voetjes op levensecht formaat. Ik vond het zo leuk om dat kleine handje en voetje zo op de foto’s terug te zien. Ik ben hier zo ontzettend trots op en blij dat ik het heb gedaan destijds. Dus ik kan dit alle papa’s en mama’s aanraden om gewoon zelf te bestellen en te doen. You can do this!

Weekly-snaps-51-foto

Dinsdag stond ik vroeg op. Ik werkte thuis vandaag, maar bracht Zayn toch naar mijn schoonmoeder. Ik had nog een hoop te doen en hem thuis entertainen viel helaas niet onder de opties… Ik ontbeet door de drukte pas later op de ochtend met Turkse pizza. Ja, echt waar! En ik bekeek snel nog even het lijstje dat ik maandag ochtend maakte, met alles wat ik in mijn hoofd had voor om woensdag te gaan doen. Maar pas later vanavond hadden we zekerheid over de lockdown, dus…

Omdat heel mijn ochtend weer vol zat met meetings en veel nadenk werk, besloot ik in de pauze even mijn hoofd leeg te maken door op de crosstrainer te gaan staan. Why not? En dat zou ik eigenlijk vaker moeten doen. Erna ging ik Zayn ophalen en mochten we lekker mee eten. Mazzelaars dat we zijn! We keken samen naar de persconferentie. Helaas, de lockdown gaat dus door…

We hadden de grootste lol met een vergiet, die Zayn gebruikte als hoed. Als pan om eten in te maken. En door de gaatjes kijken om verstoppertje te spelen. Say what? Ik had nooit door dat een vergiet zo multifunctioneel was… In de avond legde ik nog de laatste hand aan wat zaken voor de blog. Mails beantwoorden en foto’s bewerken.

Weekly-snaps-51-foto

Vandaag is het woensdag, en ondanks de regels van de nieuwe lockdown… heb ik Zayn toch naar de opvang gebracht. Ik kon hem niet thuis houden omdat ik een aantal zaken voor werk moest regelen. Toen ik hem kwam ophalen had hij nog niet geslapen. Arme Zayn. Maar hij had wel een mooie kaart gemaakt met mistletoes erop. Super leuk! Die gaat in zijn doos met herinneringen voor later.

Toen naar schoonmama gereden, want in de avond had ik ook nog een digitale afsluitende eindejaar borrel met quiz. Zij paste op Zayn en ik deed in een andere kamer de borrel. Haha, zo onhandig en minder gezellig dit. Maar aan de andere kant dankbaar dat het kan.

Alle collega’s hadden vijf vragen ingestuurd en onze Quizmaster J. Heeft alle vragen verwerkt in de Kahoot app. Ik kan je vertellen dat ik niet hoog ben geëindigd, maar dat kwam ook omdat ik een stoorzender had die steeds kwam binnen wandelen… Zayn. Je moest namelijk de vragen voor een bepaalde tijd invullen. Achja, het gaat om het meedoen, niet om het winnen zeg ik altijd maar!

In de avond lekker thuis met een kaarsje aan samen een kerstfilm gekeken. Heerlijk vind ik dat!

Weekly-snaps-51-foto

Vandaag is het donderdag en ben ik echt rete vroeg op kantoor. Kwart over 7. Woehoe het voelt weer als de tijd van voordat ik mama was. Zayn was om kwart voor 6 wakker, dus ging hij ook eerder naar schoonmama. Ik zou in deze tijden echt niet weten wat ik zonder er zou moeten. En ik vind het echt een belachelijk besluit om alle opvang en school dicht te gooien. Ik ken geen ouders die hun kinderen niet onderbrengen bij andere ouders of opa en oma. Dat bevordert mogelijk toch ook de besmettingen… Maar goed :)

Naast al het harde werken was er ook leuk nieuws. Ik mocht namelijk gelijk mijn kerstpakket van DSG meenemen. En maakte de spareribs, die ik woensdag voorbereidde, verder af in de oven. Voor degene die het recept willen, let me know. Dan tik het nog een keer uit! Ik Frituurde friet en verraste ab met zijn lievelingsgerecht. Aangezien we niet buiten spareribs kunnen eten, doen we het gewoon lekker thuis! We probeerde er een romantisch avondje van te maken. En Zayn voelde dat denk ik aan. Hij onderbrak ons steeds onder het eten, maar het was wel gezellig en lekker!

Weekly-snaps-51-foto

Na het eten ging ik boodschappen doen. En nam ik onze geleende Mercedes mee. Hier lees je waarom we een leen auto hebben. En hij is echt super dik! Heeft een rand van verlichting door het hele interieur en bij de ventilatieschachten. En ze veranderen van kleur. Daarnaast rijd hij lekker en zit je lekker hoog! Zo heb een nadeel ook weer een voordeel hé. Das ook wel is fijn!

En erna maakte ik verse kruidenthee en schreef ik kerstkaarten. Dit jaar extra veel trouwens, want vanwege corona vind denk ik iedereen het wel leuk om een persoonlijk kaartje te ontvangen. Helaas had ik er niet genoeg om echt naar iedereen een kaart te sturen, maar met wat ik had heb ik mijn best gedaan! Erna lekker kaarsjes aan, lekker chocolaatje erbij. Filmpje aan en genieten van de avond!

Weekly-snaps-51-foto

Vandaag is het vrijdag. Ik werk thuis en begin de ochtend gezellig met de kerstlampjes aan. En een goede kop koffie, die mijn lieve zoon, tegenwoordig bijna zelf voor mij zet.

In de pauze pakte ik het DSG kerstpakket uit. En hierin zat een vogelhuisje, dat ik gelijk samen met Zayn ophing. En zo leuk, een halfuur later zat er al gelijk een roodborstje in. Die ik overigens niet op de foto kreeg :|

Ik zou vandaag eigenlijk om 12 uur stoppen met werk i.v.m. alle overuren die ik de afgelopen weken heb gedraaid. Maar natuurlijk werd ik lastminute nog voor een meeting uitgenodigd, waar ik geen nee op kon zeggen. Dus ik werkte tot half 2. En daarna, heb ik twee weken vakantie mensen. De bedoeling was om bij te tanken en Zayn toch voor 3 dagen op te laten vangen. Maar nu zal ik dit dus zelf moeten doen. Zeg maar dag rust…. hahahhaa. Ondanks dat heb ik er toch wel zin in hoor. Ik hou van mijn zoon en doe het liefst alles met hem samen!

Na de meeting belde ik met mij neefje D. die ik echt al een tijd niet gesproken had. En erna schreef ik de laatste kerstkaarten, zodat ik alles op de post kon doen. Ik nam mijn moeder en Zayn mee boodschappen doen, want ja we hadden nou eenmaal boodschappen nodig. Deed de kerstkaarten op de post. En omdat Ab vanavond buiten de deur is en Zayn nog eten had staan. At ik zelf een Turkse Pizza als avondeten. Zo handig als je nog wat in de vriezer hebt zitten. Wie wat bewaard die heeft wat.

Weekly-snaps-51-foto

Vandaag is het zaterdag. In de ochtend spelen we samen met de blokken. Zayn bouwt inmiddels zelf torentjes, in plaats van ze alleen maar af te breken… Daarna gaat Zayn in bad. We luieren wat en erna gaat hij slapen. Ik ga ook lekker tukken, want ben kapot. De hele ochtend spelen is best vermoeiend. Als Zayn wakker is en we geluncht hebben, besluiten we ondanks het slechte regenachtige weer, toch naar het Zeisterbos te gaan. Voor wat frisse lucht. Het was erg mooi daar. Het weer was wat minder, maar Zayn vond het rond wandelen heerlijk en liep het liefst offroad. Haha het is ook een ontdekker hoor!

Ondertussen dat we aan het wandelen waren, bedachten we om mijn schoonouders bij ons thuis uit te nodigen voor avondeten. Omdat we bijna de hele week bij hen hadden gegeten. Maar ze hadden veel eten over, waardoor we toch weer met eten daar belandde. Oeps…

Eenmaal bij mijn schoonouders werden we verwend met tompouce en een zelfgemaakt toetje. Ook kregen we een warme kop koffie. Hmmm! Niks lekkerder na een lange boswandeling.En we moeten natuurlijk al die calorieën die we eraf hebben gelopen wel even aanvullen. Hahah uh not!

Rond half 8 gingen we naar huis. En stopten we Zayn in bed. Ik ging erna lekker douchen en mijn nagels lakken met Pink Gellak. Ik koos natuurlijk voor fel rood, het is binnenkort kerst. Duh! En toen ik daar mee klaar was maakte ik de weekly snaps 50 en nog wat andere blog-werkzaamheden af.

Weekly-snaps-51-foto

Zondag begonnen we weer met koffie. Erna spelen voor je leven. De boekjes zijn hier zo favoriet, dat er inmiddels geen boek, maar alleen nog bladzijden over zijn. Vooral dieren bladzijden. Ik deed een poging ze te plakken, maar zelfs supertape houdt het niet bij elkaar als onze dreumes er mee bezig is…

Erna lekker samen in slaap gevallen en even bijgetankt. Toen samen wat tv gekeken en gedanst. Een dag niet gelachen en gedanst, is een dag niet geleefd.

Rond vier uur gingen we naar mijn broer, waar we gezellig bleven eten. Ze hadden lekker Indiaas gekookt. En we kregen ook nog een lekker toetje. Time flies when your having fun en voor we het wisten was het alweer tijd om naar huis te gaan. Zayn was moe en wij ook trouwens. Ik maakte voor mij en ab een cappuccino kerstboom en besloot hier gelijk een blog over te maken. Leuk toch zo voor kerst. En toen was het tijd om de week af te sluiten.

Hoe heb jij de nieuwe lockdown ervaren afgelopen week?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: