Afgelopen week liet ik mijn haar kort knippen, was het ontzettend koud en moest ik krabben. Gingen we met Zayn naar Monkey Town. Had ik de Christmasspirit te pakken en versierde ik het huis met een kerstlook. En kreeg ik een super lekker pakket van LocalFavs binnen…

Maandag begon ik de ochtend goed. Zayn was vroeg wakker. Het was koud tegen het vriespunt aan en ik moest krabben. Dus besloot ik van tevoren een grote thermoscan met koffie mee te nemen naar mijn werk. In de avond aten we bij mijn schoonmama. We kregen een nieuw recept voorgeschoteld. Een soort van Terine met rijst, kip en rozijnen. En als toetje heerlijke snoepjes in allerlei kleuren en Sutlac. Lees ook: Maak zelf Sutlac

Eenmaal thuis maakte ik nog de preview van de Essence trend edition – X-mas wishes candy kisses.

Dinsdag was het weer erg koud. Dit maal iets minder koud dan gisteren, maar toch ook zo’n 2,5 graad. Ik ging weer krabben. En met Zayn die in de ochtend in de auto gezet moet worden is dit zo niet handig. Ik kreeg daarom tips om een spray te kopen die de ruit ontdooid. Maar hier was ik natuurlijk weer te laat mee, want die was overal uitverkocht. Bummer! Nadat ik Zayn had weggebracht kwam ik weer terug naar huis. Zelfs met de verwarming aan had ik het koud, dus een dikke sjaal om en veel koffie drinken. Na het werk aten we bij mijn schoonmoeder. Zelfgemaakte kroketten en patat. Oh I love her so much!

In de avond kreeg ik de christmas spirit te pakken. Waarom niet de Yucca versieren met lampjes? Zo ziet het er een stuk gezelliger uit in de avond. Voor degene die zich afvragen waarom ik niet net als in 2018 een prachtige kerstboom heb? Nou, omdat mijn kind nergens met zijn tengels vanaf kan blijven! En alle kerstballen die ik heb van glas zijn.

Vandaag is het woensdag. Zayn en ik ontbijten samen en erna breng ik hem naar de opvang. Vervolgens reed ik gelijk door naar de IKEA, om daar drie papieren kerststerren te halen. Ik kocht twee kerststerren voor mezelf en eentje voor mijn moeder. Ook kocht ik een aantal fittingen met aan en uitknop. Ze zijn vier meter lang en kosten 5 euro per stuk.. Zo heb je lekker veel spelingsruimte! In de koopjes hoek kwam ik een mooie GODMORGON kast tegen voor in de badkamer die precies bij onze hangende kasten past qua grijze kleur. Ik twijfelde om hem mee te nemen, maar wist zeker dat hij niet in de auto ging. Dus dat ging over. Als jij deze kast hebt, ben ik benieuwd of er voldoende ruimte is om je handdoeken in op te bergen.

Bij IKEA om de hoek zit ook de Prénatal. En aangezien Zayn zijn Nani, nog geen haakjes heeft op de kasten. Leek het met slim om deze even te halen. Ze zijn trouwens heel niet duur. Je hebt er 10 voor 2,50 van het Prénatal eigen merk. Ik haal natuurlijk een pizzabol als ik in de buurt ben.

En erna belde mijn moeder, dat ze koffie wilde komen drinken. Dat leek me gezellig. Dus zo gezegd, zo gedaan. Ik kreeg drie prachtige Amaryllis van er. Wat een bofkont ben ik toch met zo’n lieve mama!

Erna haalde ik Zayn op van de opvang. Want we gingen samen naar de kapper. Maar we gingen niet aan de knipbeurt beginnen voordat, J. haar sinterklaas cadeautje had uitgepakt. Ze kreeg een heuse kappers en make-upset van hout. Gelukkig was ze er super blij mee.

Ik had het in mijn hoofd gekregen om mijn haar een heel stuk af te knippen. Want als je weinig tijd hebt met een ukkie en steeds maar je lange haar moet verzorgen. Dat is best een klus kan ik je vertellen. Alleen wist ik nog niet zeker of ik nou echt kort wilde. Toen ik eenmaal bij de kapper zat heb ik gewoon de knoop doorgehakt. Ik was dat lange haar zat en het moest eraf! Kijk die staart dan! En ik ging van blond weer terug naar bruin. Al met al even wennen! Maar ik ben er wel erg blij mee.

Zayn was niet zo blij met zijn knipbeurt en was dan ook in 10 minuten klaar. Gelukkig maar, want het had geen minuut langer moeten duren. Mocht je mama of pap zijn, dan ben ik benieuwd hoe jouw kindjes reageren op de kapper? Tips? Het is inderdaad normaal dat ze dit eng, of niet leuk vinden. Maar wie weet, zit er een tip bij die ik nog niet geprobeerd heb!

In de avond kookte Ab voor ons. Zoete aardappels uit de oven met Gyros. Hmm! Dat is echt niet verkeerd Ab! En later op de avond toen zayn al bijna sliep, kwam mijn Alieexpres pakketje binnen. Ik kocht een setje gouden bloemen oorbellen. Leuk voor de feestdagen. En bestelde ook een setje klemmen voor mijn nagels, als ik de gellak eraf moeten weken met nagellak verwijderaar, dan blijven de watjes goed zitten. Ook bestelde ik een setje nageltools die helpt bij het verwijderen van de gellak.

Erna ging ik naar boven, omdat ik nog even aan het artikel moest werken over Visgraat vloeren. Deze gaat morgen namelijk online.

Eenmaal klaar met het artikel heb ik de keuken opgeruimd, en vind ik het wel mooi geweest. Het is over en sluiten voor tonight!

Donderdag had ik niet zo’n zin om foto’s te maken. Ik werkte thuis en had het druk door verschillende prio’s. In de avond was ik kapot. We aten left-over van de vorige dag. En toen Zayn sliep hingen ab en ik op de bank en gingen, ja je leest het goed, om half 9 naar bed!

Vrijdag voelde ik me een stuk energieker. Wat dat wel niet met je kan doen een avondje op tijd naar bed! Ik werk weer thuis en mijn moeder komt oppassen op Zayn. In de lunch eet ik de left-over pizza bol van woensdag op. In de avond komt de bestelling die ik bij LocalFavs deed binnen. Twee heerlijke brownsies met smarties en marshmallows erop. En heerlijke chocoladebrokken. Het leuke aan dit pakket is, dat het allemaal door lokale amersfoortse ZPP’ers is gemaakt. Ze smaakt goed, maar waren wel ontzettend machtig. We namen er nog een lekker kopje thee bij en keken gezellig samen naar een filmpje.

Zaterdag besloten we in de ochtend last minute met Zayn naar Monkey Town Maarsen te gaan. Zayn heeft hier lekker 3 uurtjes rond gerend en geklauterd. En omdat hij dit nog niet alleen kan, mochten Ab en ik er om beurten achteraan. Sjees! Wat is dat vermoeiend! Mijn bestie S. kwam ook met haar kids M.&M. daar naartoe. Super gezellig, met alle maatregelen in acht houdend even bijkletsen en de kids die zochten elkaar steeds lekker op.

In de avond moest er natuurlijk gegeten worden. En omdat onze beste vriend K. moest leren, besloten vriendin S. en kids maar bij ons te komen eten. Super gezellig natuurlijk. We maakten Turkse Pizza met patat en kipnuggets. Bij de kids was dit een groot succes. En wij genoten ook ontzettend van het eten en het gezelgschap. Voor we het wisten was het bedtijd voor Zayn, maar ook tijd voor de andere kids om naar huis te gaan. Dit is wel voor herhaling vatbaar dus! Toen ze wegwaren hebben wij het speelgoed opgeruimd en gestofzuigd. Toen zijn we neer gecrashed in bed.

Vandaag is het zaterdag. Ik sta vroeg op en ontbijt met Zayn en Ab. Als Zayn eenmaal zijn ochtend dutje doet, maak ik snel de Weekly Snaps van wk 49. Ja, helaas lukt het me tegenwoordig niet altijd meer om op tijd te zijn. Als mama heb je soms andere prioriteiten. In de avond gingen we naar mijn ouders toe. We mochten hier lekker blijven eten. En wat hadden ze weer lekker gekookt! We kregen zelfs nog taart. Hmm! Verwennerij hoor. Ik snap echt niet waarom we nou niet afvallen?!?

Toen Zayn wat meer moe begon te worden ging hij lekker op schoot bij Nana liedjes kijken en zingen. Om half 8 gingen we naar huis. We leggen Zayn nu ongeveer 2 weken in bed met een slaapritueel. En daardoor gaat het slapen gelukkig steeds beter. We chillde hem nog even op de bank. Ik deed heel veel pogingen om mijn kerststerren in gewenste volgorde op te hangen. En Ab, die hield het voor gezien. Teveel moeite, dus hij keek gewoon een film. Toen de kerststerren hingen, bewerkte ik nog snel de foto’s van de Bodycasting babyhandjes en voetjes. En erna was het tijd om naar bed te gaan.

Hoe zag jouw week eruit afgelopen week? Had je het ook zo koud? Moest je krabben? Of had je je goed voorbereid?