Weekly Snaps #53-2020

Vandaag is het maandag. En gaat de tweede week van onze vakantie in. Papa moet weer werken. En zayn en ik? Wij staan vroeg op, kijken samen tv. Knutselen en luieren nog wat in de ochtend. Na Zayn zijn ochtend slaapje maken we een grote wandelingen en gaan we eendjes voeren.

We houden namelijk steeds veel korstjes over, omdat Zayn deze niet meer eet. Het verse brood dat wij kopen van La Place zijn de korstjes ook wel erg hard van moet ik zeggen. Dus om verspilling tegen te gaan voeren we de eendjes en andere vogels. Zayn is een echte dierenvriend, dus die vond het helemaal niet erg. En mama, die ook niet, want we plakten er gelijk een grote wandeling aan vast. Lekker bewegen en er op uit. Maar niet te lang, want het was ontzettend koud buiten!

Eenmaal thuis, was het tijd voor een lekkere kop thee samen. Ik in een theeglas en Zay in zijn flesje. Hij is namelijk gek op rooisbos thee en we warmen er lekker van op. Erna is het tijd om te beginnen aan het eten. Vandaag eten we penne met zelf gemaakte gehaktballetjes in tomatensaus en courgette. Hmmm!

Vandaag is het dinsdag. In de ochtend ruim ik de kast in onze woonkamer op. Er staan hier namelijk al jaren allerlei kookboeken in die ik niet gebruik. Super zonde en het was dus tijd om deze uit te gaan zoeken. Ondertussen stond de oven aan met lekkere rendier afbakbroodjes erin. Deze kregen we van onze lieve buurvrouw!

Na het ontbijt deed Zayn een tukje. En erna liepen we samen naar de Jumbo, om de laatste boodschappen voor oud en nieuw. Ik was namelijk bang dat er een hoop uitverkocht zou zijn. Zayn werd erg enthousiast bij de bakkers afdeling. En ook mama kon de verleiding niet weerstaan. Dus voor ons beide kocht ik iets lekkers om te snaaien bij de koffie. We hadden immers een heel stuk gelopen en dat moet worden beloond. Niet? Hhaha ik ga stuk om mijn eigen zin. Maar goed!

De rest van de middag hebben we lekker gedanst en gekrijt. En erna bereidde we samen het eten voor.

In de avond kwamen mijn Sandisk SD kaartjes binnen. De behuizing van de kaartjes die ik voorheen gebruikte, hadden hun tijd wel gehad. Ik bestelde 3 kaartjes van 65 GB met een snelheid van 170 mb/s. Woehoe, weer voldoende ruimte dus om nieuwe foto’s op te slaan. Daarna werkte ik nog aan de weekly snaps #52. En voor ik het wist was het tijd om te gaan slapen…

Vandaag is het woensdag. In de ochtend knuffelen zayn en papa lekker samen. Want papa mocht niet weg voor hij wat aandacht aan Zayn had besteed. Wat een lekkere mannen zijn het toch. I love jullie!

Erna ging Zayn lekker spelen en ik deed een poging om te werken aan de Terugblik op 2020. Ik kan je vertellen dit was geen succes. Zayn wilde graag samen spelen en vond het maar niks dat ik achter de computer zat. Dus het maken van dit artikel heb ik gepostponed toch vanavond.

We lunchten samen en Zayn maakte het volgende melanine bordje stuk. Misschien moet ik toch maar is gaan kijken naar die zelfklevende bordjes, want dit vind ik toch wel erg zonde zeg! Ik hou geen bordjes meer over. Erna kwamen mijn bestelling van Zalando binnen. Hierin zaten de Leren veterboots van Anna Field, waar ik met smart op zat te wachten. Ik had ze voor weinig geld besteld op Zalando Lounge. OMG wat zijn ze mooi. Je kunt ze dus omhoog dragen, maar ook met de bontkant naar buiten, dan staan ze wat stoerder.

Omdat ik mijn schoenen toch al aanhad, ik moest ze immers passen. Zijn we gelijk maar een stukje gaan wandelen en de eendjes gaan voeren. Zayn is gek op de eendjes voeren en dit keer hadden we ook een hoop meer brood. Er kwam zelfs een zwaan buurten. En alle meeuwen haalden stunt kapriolen uit om het brood uit het water te halen. We zouden naar de speeltuin gaan, maar kwamen wat aangetrouwde familie tegen waarmee ik even heb staan praten. Soms heb je elkaar zo lang niet gezien… We zouden eigenlijk naar de speeltuin gaan, maar het was koud buiten. Dus we gingen weer terug naar huis. Zayn was moe en we warmden beide op met een lekkere kop thee.

Nadat Zayn zijn middag slaapje had gedaan kwam papa thuis. En gingen we door naar Nani en Nana. Hier gingen we lekker eten, zodat we ze toch nog even hadden gezien met oud en nieuw. We kregen hier ook lekker vers gebakken oliebollen volgens oma’s recept!

En erna gingen we op tijd naar huis, want mijn vriendin M. stond al op ons te wachten. Hahah, zo slecht! Ze kwam bij ons oud en nieuw vieren. Zo gezellig. Ik had van tevoren al inkopen gedaan, zodat ik allerlei lekkers op tafel kon zetten. En dat pakte prima uit. We kregen het niet eens op… Er was best nog een hoop vuurwerk dit jaar. En ik had verwacht dat Zayn er niet doorheen zou slapen. Maar hij sliep als een roosje. En gelukkig maar! M. en ik hadden het super gezellig. En Ab? Die ging gelijk na 12 uur naar vrienden. M. bleef tot een uur of half 3. En toen was het toch echt wel tijd voor haar om huis aan te gaan en voor mij om te gaan slapen. Wat was ik kapot!

Vandaag is het donderdag. We luieren in de ochtend lekker uit. Zayn is wel vroeg wakker. Helaas hoort vroeg op staan bij het ouderschap. Halverwege de ochtend gaat Zayn lekker in bad. We doen weinig vandaag, dus ik maakte ook geen foto’s. Gewoon even lekker met het gezin thuis zijn! Love it!

Vandaag is het vrijdag. Er ligt nog wat was die ik eerst in de ochtend doe. En in de middag ga ik met Zayn naar mijn ouders. Ab blijft thuis, want die is te moe. Ik kook lekker dhaal met mama en we eten Bara. En daarna eten we gezellig samen. Ik vind het echt heerlijk om lekker bij mijn ouders te zijn. En ook Zayn geniet van de aandacht van Nani en Nana en zijn keukentje, waarin hij kookt natuurlijk! We gaan op tijd naar huis want Zayn is moe. Hij heeft zijn middag slaapje over geslagen, want spelen met Nana was belangrijker. Ja, dan krijg je dat…

Vandaag is het zaterdag. Ik begin de ochtend met koffie en een tosti. We doen de was en maken het huis schoon. Nieuwjaar, nieuwe start toch. Heelrijk! Van boven tot onder alles is gedaan. Zelfs de wc’s. Ik hou van een schoonhuis, maar ben wel echt kapot rond de middag.

We zitten een uurtje, Zayn doet zijn slaapje en dan gaan we bij S. en D. op visite. Het is super gezellig en de kids hebben zoveel lol samen. We mogen blijven eten. We krijgen bulgur, kippendijen en aardappelen. Hmmm wat is het lekker. En de kids? Die genieten van pizza. Ik dacht dat Zayn dit ook wel lekker zou vinden, maar hij wil toch liever aardappels. Rond een uur of 8 gaan we naar huis, want Zayn is kapot en moet naar bed. Heerlijke dag was dit vandaag!

Vandaag is het zondag we maakten ons in de ochtend, na het ontbijt, klaar om te gaan boodschappen doen. Toen belde Babaanne om te vragen of we kwamen ontbijten. Zodra Zayn zijn oma hoorde zei hij keihard: “Dede” (opa). Dus toen zijn we maar gelijk naar mijn schoonouders gereden voor het ontbijt. Het was super gezellig en we hebben lekker genoten met z’n allen.

Toen Zayn zijn ochtend slaapje deed, gingen Ab en ik de weekboodschappen doen. Heerlijk een keer je handen vrij in de supermarkt. In de middag gingen we naar mijn ouders toe. We zaten hier gezellig, Zayn speelde met zijn keukentje en we aten mee.

Zo dat was de laatste week van 2020. Op naar een mooi, leerzaam en goed 2021.

Hoe heb jij afgelopen jaar afgesloten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: