Terugblik op 2020

Traditie getrouw sluit ik elk jaar af met een vertrouwde terugblik op het afgelopen jaar! En natuurlijk mag deze dit jaar ook niet ontbreken! En dus: hoe zag mijn 2020 eruit? Wat waren mooie momenten? Wie ben ik dankbaar? En was het ondanks corona ook nog een beetje leuk?

Mijn 2020 was een goed jaar met een vervelend staartje. Zoals ik het zelf noem. Eerlijk gezegd moet ik bekennen dat ik 2020 helemaal geen verkeerd jaar vind. Al kan dit jaar niet tippen aan mijn 2019. Vandaag neem ik je mee naar de bijzondere momenten voor mij in 2020. Kijk je mee?

Afgelopen jaar op Melicious

Weekly-snaps-33-2020-foto

Afgelopen jaar heb ik het hele jaar elke week een weekly snaps gemaakt. Woehoe! Het is ongelofelijk veel werk om te doen, maar zo ontzettend leuk. En vooral jullie reacties op de weekly snaps zijn geweldig!

De eerste DIY die ik dit jaar maakte was voor de kinderkamer van Zayn. Dit was een baby mobiel van hout en vilt. Zo leuk om te doen, echt een aanrader. En als klap op de vuurpijl wil hij na elk slaapje even de mobiel aanraken met zijn vingertjes om zo de hangende houtfiltjes te pakken.

Een andere leuke DIY die ik deed, was het maken van een Bodycasting – handjes en voetjes van Zayn op echt formaat.

In februari ging ik naar het Chocoa 2020. Het grootste chocolade festival van Nederland, waar je alles kunt leren over chocolade. Dit festival stond al een tijdje op mijn lijst. En nu kan ik deze dus eindelijk afstrepen!

Omdat ik zelf als kersverse mama best wat vragen had, over zaken die ik online niet zo goed kon vinden, leek het me leuk om hier zelfs blogs over te gaan schrijven. Zo ontstond er een heuse Moeder & Kind rubriek. En ook een Baby en Moederschap rubriek. Ik maakte artikelen als: hongersignalen bij baby’s, Babykleertjes bewaren doe je zo!, Obstipatie, wat zijn de symptomen en wat te doen?. Enz…

tips voor thuiswerken met corona virus - werk ergonomisch

In maart dit jaar kwam Corona ook wel COVID-19 genoemd. Het was even schrikken en wennen. Want we moeten vanwege het corona virus zoveel mogelijk thuis werken. Kortom, we verplaatsen het kantoor naar onze woon, slaap of zijkamer. Naast dat het veel voordelen oplevert, zoals bijvoorbeeld geen reistijd, kan het best even een uitdaging zijn om thuis te werken. Daarom maakte ik 10 beste tips voor thuiswerken voor thuiswerken – vanwege het corona virus. En ging ik mijzelf verdiepen in hoe ik meer aan selfcare tijdens stressvolle tijden kon doen. Rustig op mijn kont zitten met een kopje thee van Rituals onder andere… hahaha!

Het lekkerste dat ik heb gegeten, ontdekt qua food

Ik typte eindelijk het beroemde Turkse Pizza, ofwel Lahmachun recept uit. En deelde deze met jullie. En kwam de Luxe chocolade dadels van Artisanal dates tegen. Oh my! Wat zijn deze dadels lekker zeg!

Chocolade-dadels-Artisanal-Dates

Tijdens de lockdown keek ik veel naar Netflix. En werd ik verslaafd aan de spaantalige series op netflix! Zo leer je trouwens ook nog een woordje Spaans tijdens die lockdown. Handig, als we straks weer op vakantie mogen toch?

Veranderingen in huis

Omdat ik veel meer focuste op het huishouden. Moesten er echt een aantal zaken in ons huis aangepast wroden. Eén daarvan was hoe we kruiden opbergen in de keukenlade. Het was nu een rommelige boel, waar ik nooit iets in kon vinden. Dus dat moest anders. Gelukkig was de Action toen nog open, waar ik deze curver voorraadpotten kocht. Ik plakte er labels op die ik maakte met de HEMA labelmaker. En tadaa… Wat een rust en eenvoud. You gotta love it!

Een ander ding was de lege ruimte achter onze bank. Die wilde ik opvullen met een Gallery Wall. En dat is nog goed gelukt ook. We bestelden allemaal poster in ‘Marrakech’ achtige stijl, omdat we daar verliefd op werden toen we er op vakantie waren. Kijk nou toch, geen lege plek meer, maar een sfeervol tafereel!

MixPix-Fototegels

De wand van de keuken vond ik ook saai en onaf. Daarom besloot ik hier een aantal planken op te hangen en deze te vullen met MixPix Fototegels.

Ik kijk met een trots gevoel terug op

Een heel jaar mama zijn. Oh my, het was een bumpy ride. Maar wat kan ik genieten van die heerlijke lach en dat stoute gedrag van Zayn. Ik heb letterlijk en figuurlijk mijn handen vol aan hem, maar zou hem voor geen goud meer willen missen

Daarnaast heb ik dit jaar een andere functie gekregen op mijn werk. Waar ik erg trots op ben. En daarnaast dankbaar dat ik deze kans heb gekregen. Meer verantwoordelijkheden en ook meer mogelijkheden om dingen te verbeteren.

Zayn met Waterwipes

Ik mag nog een jaar verder als waterwipes ambassadeur en dat vind ik echt super tof! Wat een fijne doekjes zijn dit. En ik kan je vertellen dat Zayn zelfs tijdens het krijgen van tandjes, bijna geen last had van uitslag op zijn billetjes. Dit komt ook mede door het gebruik van de waterwipes babydoekjes. Die zelfs door papa en mama worden ingepikt hoor! En wist je dat ze nu ook snoetenpoetsers hebben?

Ik denk met een lach terug aan…

Zayn’s eerste verjaardag. Wat wordt onze jongen toch snel groot! We versierde alles in een heus ‘Jungle Thema’. Wat hadden we een mooie dag en wat was het een fijn feest! Alles om een lach op zijn gezicht te toveren!

Een aantal hoogtepunten van afgelopen jaar vond ik…

Oei ik groei negen maanden dagboek

Ik leg de laatste hand aan Zayn zijn Oei ik groei 9 maanden boek. En maak een begin in het Oei ik groei 1 jaar boek. Super leuk om te doen. En vol leuke herinneringen voor je kleintje, als deze later groot is. Echt een aanrader!

Shampoo bar lavendel

Ik testte voor het eerst een shampoobar uit. En was er aan verkocht! En had heel lang blond haar, dat ik kort knipte! Ik was het verzorgen in combinatie met een kleintje, zo ontzettend zat. Ik was wel bang dat ik er spijt van zou krijgen, maar dat kon me niets schelen. Ik las nog snel even mijn artikel 6 redenen om je lange haar kort te knippen terug. En toen hakte ik de knoop door. Uiteindelijk staat het korte kapsel me hartstikke leuk. En gelukkig maar!

Daarnaast schoot ik zelf de derde oorbel die ik al zolang wilde hebben! Ik vond het super spannend en stiekem wel een beetje eng. Maar trok mijn stoute schoenen aan, met uiteindelijk een mooi resultaat.

Ook de trouwerij van mijn schoonzusjes was wel echt een hoogtepunt. Van kleine zusjes, naar volwassen vrouwen met een gezin. Oh my, en dan ook nog helemaal in Turkije. I miss you girls so much! Maar geen afstand te ver! En ik wens jullie alle geluk van de wereld met jullie mannen <3

De personen die ik het meest dankbaar ben zijn…

Lekker cliché, maar dat is toch wel mijn rots in de branding Abdullah. In het begin van het jaar kon ik amper voor mezelf zorgen na de keizersnede. Toen was hij er voor mij. Hij zorgt zo goed voor Zayn en weet ondanks zijn drukke baan toch telkens tijd vrij te maken, om leuke dingen te doen met ons gezin.

Daarnaast mijn beide mama’s. Zowel mijn eigen mama als schoonmama hebben afgelopen jaar ons heel erg geholpen door op Zayn te passen als wij aan het werk waren. Super fijn, voor Zayn, maar ook voor ons. Hij was in goede handen en is gek op zijn familie. Gelukkig maar want ook Ik en Ab zijn familie mensen.

Alle volgers die dagelijks weer mijn blog lezen! Zonder jullie, was deze blog er niet. En ook alle opdrachtgevers, waarmee ik fijne en leuke samenwerkingen heb gedaan afgelopen jaar. En hopelijk ook weer aankomend jaar!

Wat ik het liefst wil vergeten van afgelopen jaar is…

Eigenlijk niets… zelfs corona niet. Ik geloof namelijk dat alle moeilijkheden die we tegen komen ons maken tot wie we zijn. Always being comfy is not a good thing. Buiten je comfortzone begeven zorgt ervoor dat je groeit. En dat is precies wat ik wil, als mens en als ondernemer.

En dat is dus ook precies wat ik jou toewens veel momenten van besef en discomfort, zodat je naast liefde en geluk, ook het besef hebt dat het leven niet over rozen gaat. En je er door groeit en beter van wordt.

Wat is jouw favoriete moment van afgelopen jaar?
En wat zou je het liefst vergeten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: