10 beste tips voor thuiswerken – vanwege het corona virus

10 tips voor thuiswerken met corona virus

Misschien ben je niet zo gewend aan thuis werken, maar vanwege het corona virus moeten we landelijk zoveel mogelijk thuis werken. Kortom, we verplaatsen het kantoor naar onze woon, slaap of zijkamer. Naast dat het veel voordelen oplevert, zoals bijvoorbeeld geen reistijd, kan het best even een uitdaging zijn om thuis te werken. Ik help je op weg door mijn beste tips voor thuiswerken met je te delen tijdens het corona virus. Zelf werk ik namelijk al jaren vanuit huis voor mijn blog en zo heb ik heel wat ervaring op gedaan.

1. Kleed je aan

Maak jezelf klaar voor de dag alsof je naar je werk gaat! De verleiding is namelijk groot om gewoon in je pyama te blijven zitten. Althans, bij mij dan… Je krijgt dan een luie houding en voor je het weet beland je met je laptop in je bed. Als je jezelf aankleed heb je een wakkere en openhouding, waardoor je lekker productief de dag kan starten.

doe je make-up

2. Doe je make-up

Hoe doe je het met make-up? Ook gewoon lekker opmaken als het een normale werkdag is. Omdat je nu niet naar buiten hoeft voelt het misschien overbodig om je op te maken, maar ook dit werkt hetzelfde als met kleding. Wil je toch make-up dragen, maar er niet teveel tijd aan besteden? Bekijk dan eens deze make-up look in 60 seconden.

eet een gezond en voedzaam ontbijt

3. Ontbijt

Als je thuis werkt heb je al snel de neiging om gelijk aan de slag te gaan en je laptop open te klappen. Trap niet in deze valkuil, maar trakteer jezelf altijd eerst op een goed en voedzaam ontbijt. Zonder brandstof, gaat je motor niet harder draaien. En als je wilt presteren gedurende dag kun je deze beter een voedzaam ontbijtje voor jezelf maken.

tips voor thuiswerken met corona virus - werk ergonomisch

4. Ergonomische werkplek

Vaak is het lastig om je thuis werkplek ergonomisch in te richten. Had je al een werk of studeerkamer dan heb je geluk. Maar heb je deze niet, dan ben je toch al snel genoodzaakt aan de keukentafel of de vensterbank te gaan zitten. Het tafelblad is dan te hoog, of juist te laag en je zit hierdoor niet in een hoek van 90 graden. Hier veranderd je niet zo 1,2,3 iets aan je moet immers roeien met de riemen die je hebt.

5. Gebruik een headset met microfoon

Als je moet vergaderen of er om je heen gepraat wordt is het handig om een bluetooth headset of een noice canceling headset te gebruiken met microfoon. Op die manier wordt je zo min mogelijk gestoord en kan je lekker geconcentreerd werken. Ook wanneer er veel geluid om je heen is kun je goed vergaderen en heb je geen last van

6. Werk bekabeld en niet via Wifi

Zit je lekker draadloos aan het werk, valt je wifi weg tijdens die belangrijke meeting. Weg gesprek… Dat werkt niet handig. Daarom is één van mijn beste tips om het thuiswerken tijdens het corona virus zoveel mogelijk bekabeld te doen. Dit bespaart je een hoop kopzorgen en zorgt voor een stabielere verbinding.

koffiepauzes tijdens thuiswerken

7. Neem pauzes

Op het werk neem je regelmatig pauze. Nu je thuis misschien productiever aan het werkt bent vergeet je dat heel snel. Maar neem deze koffiepauzes gewoon eens in het halfuur of in het uur, afhankelijk van het werk dat je doet en de manier waarop je zit! Ze zorgen ervoor dat je scherp blijft!

En nu je toch thuis bent kun je wat uitgebreider lunchen. Je hebt ineens een keuken tot je beschikking. Maak bijvoorbeeld eens gezonde salade, een lekkere poke bowl of Pitabroodjes met halloumi en aubergine.

tips tijdens corona virus blijven bewegen tijdens thuiswerken

8. Blijf bewegen

Je kunt op een moment dat je geen inspiratie meer hebt, of de productiviteit in je schoenen zakt even een lekker wandeling buiten maken om jezelf weer op te laden. Neem daarbij wel voldoende afstand, minstens 1,5 meter van anderen.

bloemen thuis laten bezorgen door Debloemist.nl

9. Maak het gezellig

Omdat je nu ineens alleen thuis zit of misschien wel ja partner als collega tegenover je hebt zitten, mis je toch echt wel de aanspraak en gezelligheid van je collega’s. Maak het daarom thuis ook gezellig. Zet je favoriete plantje of bloemen op tafel. Steek een geurkaars aan of zet een aroma diffuser op tafel. En spreek bijvoorbeeld af om dagelijks met je collega’s via teams of facetime te bellen.

10. Stop op tijd

Zit je lekker in je workflow? Of begin je normaal gesproken vroeg en je collega’s wat later. Dan heb je al snel als valkuil dat je maar door blijft werken. Ben je moe? Stop dan op tijd en begin de volgende dag gewoon weer vroeg.

Met deze tips kun je goed thuiswerken tijdens het corona virus en wordt het ineens een stuk minder erg. Thuis werken bied namelijk ook heel veel voordelen zoals geen lange reistijd, saaie lange meetings waar je fysiek in moet zitten, collega’s die aan je bureau staan en met een beetje geluk heb je meer quality time met je gezind. Zo kun je lekker samen lunchen. En ben je alleen? Gebruik je pauze dan lekker voor wat extra me-time door bijvoorbeeld te kijken naar je een netflix serie of film.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: