Weekly Snaps #52-2020

Weekly-Snaps-52-2020

Ik heb twee weken vrij, maak gedroogde sinaasappels, ga uiteten bij M. samen met Zayn. Speel kerstvrouw, haal mijn nieuwe gordijnen op bij Kwantum. Eerste kerstdag doen we niet veel en besteden we met het gezin. tweede kerstdag vieren we bij mijn broer en derde kerstdag gaan we lekker brunchen in Rotterdam bij tante Z. Kijk je mee naar een nieuwe weekly snaps?

Vandaag is het maandag en gaat mijn officiële twee weken vrij in. Woehoe! Ik sta vroeg op met Zayn en we gaan lekker ontbijten. Tv kijken, erna ruimen we samen de vaatwasser op. En als hij slaapt doe ik de afzuigkap en de oven schoonmaken. Daarna geef ik mezelf even een pauze met een koekje en thee. En draai ik ondertussen de rapportages voor mijn werk. Ja, ik ben wel vrij, maar helaas kan dit niet automatisch. Dus so be it!

Als Zayn wakker wordt lunchen we samen. En erna doen we boodschappen. Ik ontdek lekker brownies bij de Jumbo. Niet aan beginnen mensen, echt niet goed voor je lijn. En voor Ab haal ik een chocomuffin. Ook haal ik sinaasappels, omdat ik graag gedroogde sinaasappels uit de oven wil maken. Die kan ik dan nog net even voor de valreep binnen ophangen voor kerst.

Als ik bezig ben met de sinaasappels, is Zayn ook bezig. Met de plantenbak. Hij heeft best veel aarde in het rond gegooid en het ligt verspreid door de hele woonkamer. OMG. Ik wil eerst heel boos worden, maar spreek hem dan gepast aan en vraag hem om te helpen opruimen. Dat doet hij netjes, maar wanneer ik de stofzuiger weg heb gezet, ligt het weer in het rond. Het is natuurlijk ook wel leuk spelen met al die aarde. Dus ik ruim het weer op.

Erna is Zayn erg vermoeid, al dat aarde rond gooien is zwaar werk mama. Dus hij gaat lekker slapen en ik geniet even een uurtje van de rust. Als hij wakker wordt kleed ik hem aan en gaan we naar mijn schoonouders. We eten hier en genieten van elkaars gezelschap. Erna op tijd naar huis, want Zayn moet op tijd naar bed. In de avond genieten we van onze muffin/brownie en werk ik aan de blog. Zo maak ik het artikel af over kerstsfeer in huis zonder kerstboom.

Vandaag is het dinsdag. In de ochtend ontbijten Zayn en ik samen. Erna gaan we samen in bad. En dan is het alweer tijd voor Zayn’s slaapje. Ik ga aan de slag met de ovenschotel en kippenpoten die ik wilde maken voor het avondeten. En doe deze in de oven. Erna ga proobeer ik nog wat foto’s uit te printen met de hp sprocket. Om in Zayn zijn 1ste jaarboek te plakken. Ver kom ik er niet mee, want hij wordt al snel wakker. Dus leg ik het weer weg.

Erna lunchen we en dansen we nog wat liedjes samen. Hij is nu helemaal weg van Bing, Juf roos en Bumba. Erna pak ik een cadeautje voor tante S. in. Ik had deze cadeautjes sowieso al voor er gekocht, maar omdat ze corona had leek het me leuk om ze toch wat eerder dan kerst te geven. Maar eerst haal ik nog even de ovenschotel en kippenpoten uit de oven. We rijden snel langs tante S. en geven de cadeautjes op veilige afstand af. Ze kijkt super blij, zelfs zonder ze uit te pakken. Missie geslaagd!

Nu snel naar huis, want er moet soep gemaakt worden (mercimek corbasi). Vanavond komen Babaanne en Dede namelijk een keer bij ons eten. We eten daar zo vaak, dat ik speciaal had voorgesteld om dit keer bij ons te eten. Het was super gezellig. Lekker gebabbeld en thee gedronken. Heerlijk. Dat vind ik dan weer de positievere kanten van corona, de gezelligheid.

Al ze weg zijn maak ik de weekly snaps #51 af, zodat hij morgen online kan komen.

Vandaag is het woensdag en hebben we vroeg afgesproken met tante M. (mijn goede vriendin). Zayn en ik ontbijten eerst samen en dansen op juf roos. Erna is het slapie tijd. En zelf ga ik ook even liggen. Ik ben best moe van al dat zorgen voor mijn kleine dondersteen.

Als we wakker worden, kleed ik Zayn om. En pak ik zijn tas met speelgoed en zijn verzorgingstas in. Ja, je leest het goed ik neem er 2 mee. Voor vriendin M. had ik zelf een kerstpakket gemaakt en ook die gaat mee. Wat een sjouw allemaal. Maar het is het dubbel en dwars waard. M. zit al op ons te wachten met bruschetta en Zayn vind dit super lekker. Hij is gek op tomaten. En ook vind hij Rakker het hondje heel erg leuk en interessant. Totdat… Rakker begint te blaffen, dat vind hij toch niet zo leuk en dan komt hij huilend naar mij toegerend. Hij verteld rakker met zijn vingertje en nee, dat hij het geblaf niet leuk vind. Maar Rakker wil alleen maar spelen. Haha lieffies! M. en ik konden er hartelijk om lachen.

Erna kreeg ik nog een lekkere saté als tussendoortje en als avond eten pasta met spinazie en gerookte zalm. Oef, ik moet vaker hier op visite komen hoor! Helemaal al in de kerstavond sfeer.

Voor Zayn zijn er echt teveel indrukken en dingen die hij wil ontdekken in het huis van M. Rond kwart voor 7 ben ik (en ook hij denk ik) er wel klaar mee. Ik besluit om hem om te kleden en lekker naar huis te gaan. Het is namelijk nog wel een eindje rijden. Onderweg hoop ik dat Zayn in slaap valt, maar helaas. Hij wil papa zien en herhaalt dat ook een aantal keer in de auto. Eenmaal thuis krijgt papa een dikke knuffel en dan is het tijd om naar bed te gaan.

Ab maakt een lekker bakje koffie voor mij en we kijken samen een filmpje.

Vandaag is het donderdag. Gister kregen we van de buurvrouw deze heerlijke jumbo rendieren afbakbroodjes. Dus die deden we in de oven en daar ontbeten Zayn en ik mee. Als je je afvraagt waar Ab is? Nou die moet helaas gewoon werken… dus we zijn lekker met z’n twee. Vervolgens wordt er een pakket bezorgd, waar ik je in het nieuwe jaar wat meer over vertel… Zayn vond de doos wel erg interessant. Dus daar speelt hij lekker mee, totdat hij er niet meer uitkomt. En ik hem moet helpen.

Zayn doet een slaapje en mama geniet even van het pandoro cakeje, dat ik van vriendin M. kreeg. Samen met een bakje koffie. Zen! Ondertussen zet ik de wasmachine aan. En als Zayn zo wakker is gooi ik de was in de droger.

In de middag rijden we naar Kwantum om de nieuw gemaakte gordijnen op te halen. Wat een topservice zeg van Kwantum! Ze zijn nu gelukkig wel goed qua lengte. Wat staan ze mooi chique zo! Op mijn instagram stories vind je een filmpje terug, mocht je nieuwsgierig zijn geworden… Erna rijden we rijden langs het smaakstation om daar wat eten te halen. Kijk dan hoe lekker! Tjauwmin met zoete kip (kip ketjap) en garnalen en kouseband. Hehe, ik hoef vanavond dus lekker niet te koken.

Vandaag is het vrijdag, eerste kerstdag. Dit jaar vieren we kerst niet echt. Maar wel ga ik lekker de keuken in en maak ik gehaktballetjes klaar. Dat is altijd lekker toch. Erna vouw ik de was op. En Ab is ook lekker vrij en speelt met Zayn. Als Zayn zijn tukje gedaan heeft, en we geluncht hebben met gehaktballetjes. Gaan we even met hem naar buiten toe. Even wat energie kwijt raken en het is mooi weer, de zon schijnt. We gaan lekker schommelen en van de glijbaan. En eenmaal thuis gaan we gewoon verder met muziek maken op de Xylofoon. Tot het tijd is voor zijn tweede tukje.

In de avond eten we bij mijn schoonouders, gewoon voor de gezelligheid. Niet om kerst te vieren hoor! En eenmaal thuis werk ik nog even aan de blog. Zo bereid ik het artikel voor, voor de populairste artikelen van 2020.

Vandaag is zaterdag, tweede kerstdag. We gaan vroeg naar de supermarkt, want ik heb appels vergeten te kopen. En ik zou appeltaartjes maken. Op naar jumbo. Nee, dit niet gesponsord! Eenmaal thuis, ga ik snel aan de slag. Zo snel als ik aan de slag ging, zo snel zijn de taartjes helaas niet klaar. Ab moet weg om een vriend te helpen, dus ik moet Zayn entertainen en de taartjes maken. Geen goede combi en bijna niet te doen met handen die onder het meel zitten. Je snapt, een grote ravage in de keuken en woonkamer. Maar eindstand, wel lekkere appeltaartjes!

Zayn doet nog even een dutje. Ik ruim de keuken op en erna gaan we snel naar mijn broer, waar we de rest van de avond doorbrengen. We spelen een leuk spel, waarvan ik de naam even niet meer weet. In ieder geval het was voor herhaling vatbaar. Er was natuurlijk ook veel Surinaams eten. Zo aten we een saucijzenbroodje, gehaktballetjes in een lekker sausje en lamsvlees bali met rijst en snijbonen. Jeetje wat zat ik vol!

En Zayn? Die is verwend, want die kreeg een mooie vrachtwagentrailer met auto’s waar hij druk mee was. We bleven hier tot wat later, het was zo gezellig. Zayn viel boven gewoon in slaap, dus why not?

Vandaag is het zondag. We brunchen en spelen met Zayn. Doen hem in bad en dan is het tijd voor zijn Slaapje. Erna pakken we zijn tasje in en gaan we naar Rotterdam lekker ontbijten bij Hala Z. Ze was jarig en haar zus ook, het is namelijk een tweeling. Dus net voordat we aankwamen haalde we nog een bos bloemen. Altijd leuk om iemand hier nog even mee te verassen toch.

We brunchen lekker met z’n allen. En Zayn die speelt lekker met zijn neefje Y. en nichtje S. Wat is hij blij dat we er zijn. Aan het einde van de middag val ik steeds in slaap. De brunch viel zwaar en ik was zo moe. Dus besloten we om naar huis te gaan. Eenmaal thuis, doen Zayn en ik samen een dutje. En Ab die bereid het eten voor. We krijgen hete kippetjes met broccoli. Voor Zayn stond was er nog wat ander eten, want heet eten is niet zo goed voor hem natuurlijk!

Na het eten spelen we met Zayn, kijken wat tv en dan is het tijd voor hem om naar bed te gaan. Het bed ritueeltje werpt zijn vruchten af. En ondanks het protest dat er elke avond is in de vorm van huilen, is dit steeds korter. Nu nog zo’n 5 minuten. Dus dat is top!

Wij kijken een filmpje met een theetje, leftover brownie en heerlijke chocolaatjes! oh-oooh daar komen die corona kilo’s…

Hoe zag jouw week eruit afgelopen week?
Heb je kerst gevierd? Of had je er dit jaar juist geen zin in?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: