Ingrediënten Brusselse wafels met frambozen
- 125 g. bloem
- 50 g. zachte boter
- 65 g. suiker
- 1 ei, snufje zout
- 1 zakje vanille-suiker
- 1/2 theelepeltje citroenrasp
- 1 busje poedersuiker
- 1 eetlepel olie
- 400 gram frambozen
Bereiding Brusselse wafels met frambozen
Zorg voor een schoon werkblad. Hier gaan we namelijk het deeg op kneden. Zeef boven het aanrechtblad de 125 gram bloem. Leg deze in een ronde cirkel op het aanrecht, zodat er een soort van kuiltje ontstaat. Leg nu de suiker, boter, ei, vanillesuiker en citroenrasp in het kuiltje. Strooi er een snufje zout overheen en vermeng dit alles goed met elkaar. Kneed het deeg met je handen tot dat het deeg glad en soepel is.
Verdeel het deeg in balletjes ter grootte van 4 centimeter. Neem een bord en leg de deeg balletjes zolang hierop. Verwarm ondertussen het wafelijzer en bestrijk deze met wat olie. Zorg dat het wafelijzer op een middelmatige temperatuur komt, want dan kunnen we aan de slag! Leg nu één deeg balletje per wafelvorm in het midden en druk het wafelijzer dicht. Laat het wafelijzer 3 minuten op middelmatig vuur bakken aan beide kanten. Nu is de wafel klaar. Maar pas op hij kan blijven plakken. Haal de wafel voorzichtig met een vork uit het wafelijzer. Leg de wafels in een stukje aluminiumfolie zodat ze warm blijven tot alle wafels gebakken zijn. De frambozen gebruiken we straks bij de garnering van de wafels. Maar eerst gaan we de vanillesaus maken!
Ingrediënten vanillesaus
- 175 mililiter slagroom
- 100 mililiter halfvolle melk
- 1 theelepel maizena
- 3 eierdooiers
- 2 vanillestokjes
- 50 gram suiker
Bereiding vanillesaus
Neem een steelpannetje en zet deze aan op laagvuur. Neem de 175 mililiter slagroom en 3/4 van de melk. Vermeng deze in de steelpan en breng aan de kook. Meng de maizena in een aparte kom door de overgebleven melk. Als de maizena goed is opgenomen voeg je het bij het warme slagroom/melk mengsel in de pan.
Neem nu weer een andere kom. Snij de vanillestokjes open en schraap hier voorzichtig de vanillezaadjes uit. Voeg hierbij de eierdooiers en de suiker en klop op tot een gladde massa. Giet hier een klein beetje van het warme melk/room mengsels bij meng dit goed met elkaar en giet vervolgens alles terug in de steelpan.
Laat de saus op een laag vuur indikken. De saus mag absoluut niet koken! Als de saus genoeg is ingedikt is het tijd om de saus te gaan afgieten. Pak een fijne zeef en een kom en giet de warme saus door de zeef. Dit zorgt ervoor dat er geen klonten of grote vanillezaden achterblijven in de vanillesaus. Laat de saus ietsjes afkoelen alvorens te server over de wafels.
Uiteraard kun je deze vanillesaus ook voor andere gerechtjes gebruiken, maar hij is overheerlijk bij de Brusselse wafels met frambozen.
Neem nu een bordje, zorg dat deze is voorverwarmd. Ik doe dit meestal door mijn borden stuk voor stuk 10 seconden in de magnetron te zetten. Leg hier nu een warme Brusselse wafel op garneer met wat frambozen naar smaak.
Giet de vanillesaus over de wafels heen. Een recept voor Brusselse wafels met frambozen om je vingers bij af te likken!
Wat vindt jij van dit Brusselse wafels met frambozen recept?
Opzoek naar meer lekkere recepten?
Klik hier om naar de recepten pagina van Me-licious te gaan.
Ziet er heerlijk uit!!! Binenkort maar een wafelijzer aanschaffen.
Dit ziet er zo goed uit! Misschien toch maar een wafelijzer gaan kopen ..
Ziet er heerlijk uit! Mooie foto’s ook :) Krijg er trek van!
Helemaal iets voor mij: de wafels zien er super zacht uit en de vanillesaus zo smeuig, perfect dessertje!