Je kind beter laten slapen? Onze ervaring met een verzwaringsdeken

Je kind beter laten slapen? Onze ervaring met een verzwaringsdeken

Als ouder kun je er niet omheen de nachtrust van jou en je kind zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een goede nachtrust voor je kindje? Betekend automatisch ook een goede nachtrust voor jou. Daarnaast is goed slapen essentieel voor de ontwikkeling en groei van je kind. In dit blog gaan we in op onze ervaring met een verzwaringsdekens voor kinderen en hoe dit ons heeft geholpen om je kind beter laten slapen.

Je kind beter laten slapen

Doordat wij als ouders zelf onze slaap optimaliseerde met een verzwaringsdeken kwamen we erachter dat het niet alleen voor beter slapen veel voordelen biedt, maar dat er ook veel gezondsheidsvoordelen zitten aan het gebruik van een verzwaringsdeken. Wil je weten wat een verzwaringsdeken is en hoe hij precies werkt, dan verwijs ik je even terug naar deze blogpost: Verbluffend! Je slaap optimaliseren met een verzwaringsdeken

Je kind beter laten slapen? Onze ervaring met een verzwaringsdeken

Vanaf welke leeftijd een verzwarkingsdeken voor je kind?

Een verzwaringsdeken kun je gebruiken vanaf de leeftijd van twee jaar. Voor een kind jonger dan 2 jaar is dit niet verstandig, omdat hun lichaam het gewicht nog niet goed kan dragen.

Hoe kies je het juiste gewicht verzwaringsdeken voor je kind?

Verzwaringsdekens zijn te verkrijgen in verschillende gewichtsklasses zodat jij de perfecte deken voor jouw kind kan kiezen. In de regel geld dat een verzwaringsdeken altijd 10% van het lichaamsgewicht van je kindje mag zijn. Neem hem ook niet lichter, want dan geeft de verzwaringsdeken geen optimaal resultaat.

Calmzy verzwaringsdeken kind 2,3 kg in verpakking

Onze ervaring met een verzwaringsdeken

We besloten om een verzwaringsdeken te proberen omdat ons kind vaak moeite had met in slaap vallen en vaak wakker werd gedurende de nacht. We hadden al van alles geprobeerd, van een vast slaapritme tot een warm bad voor het slapengaan, maar niets leek te werken. We hadden goede dingen gehoord over verzwaringsdekens bij andere ouders en wilden het een kans geven.

We kozen voor een Calmzy Kids verzwaringsdeken met een gewicht van 2,3 kilogram, wat ongeveer 10% van het lichaamsgewicht van ons kind is. Vooral wanneer je kindje de deken voor het eerst ’s nachts gaat gebruiken is het even wennen.

calmzy verzwaringsdeken Je kind beter laten slapen? Onze ervaring met een verzwaringsdeken

Wij merkten al snel een positief verschil. Ons kind ging gemakkelijk slapen en viel ook sneller in slaap. Ook sliep hij langer door dan normaal. Waar ons kind normaal elke ochtend om half 7 wakker is of eerder, slaapt hij nu dagen uit tot half 8.

Wij denken dat dit komt, omdat hij veel beweegt in zijn slaap. En hierdoor zichzelf soms wakker maakt. Ook lijkt het of hij langer in zijn diepe slaap zit, waardoor hij uitgeruster wakker wordt.

De deken vormt zich namelijk om het lichaam en geeft druk over het gehele lichaam, waardoor het zenuwstelsel zich beter kan ontspannen. Eigenlijk valt het te vergelijken met het inbakeren wat je kunt doen met je baby.

Als we het aan onze zoon vragen geeft hij zelf aan dat het gevoel heeft stevig geknuffeld te worden door de deken. Hij verteld dat hij dit fijn vind. Als we de deken weghalen vraagt hij ook gelijk weer naar de deken terwijl hij pas 3,5 jaar oud is. Dit is natuurlijk een goed teken.

Ook als onze zoon eng droomt, lijkt het of hij sneller zijn emoties kan reguleren. Het lijkt of dit door de verzwaringsdeken komt, die hem waarschijnlijk een gevoel van geborgenheid geeft. De diepe druk van de deken zorgt voor de aanmaak van dopamine en serotonine. Hierdoor kun je je beter ontspannen. En dat is precies wat je nodig hebt als je eng hebt gedroomd natuurlijk!

Verzwaringsdekens kunnen een uitkomst bieden bij slaapproblemen, ADHD, prikkelverwerking, hyperactiviteit, depressie, autisme, angststoornissen, slaapwandelen, niet aangeboren hersenletsel, Parkinson, Huntington, Korsakov en nog veel meer…

Conclusie

ls ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind en een goede nachtrust is essentieel voor hun gezondheid en welzijn. Een verzwaringsdeken kan een effectieve oplossing zijn om je kind beter te laten slapen en kan bijdragen aan een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Het is belangrijk om het juiste gewicht voor de verzwaringsdeken te kiezen. Onze ervaring met een verzwaringsdeken was zeer positief en we raden het zeker aan aan andere ouders die op zoek zijn naar een oplossing voor slaapproblemen bij hun kind.

Ben jij bekend met een verzwaringsdeken? En zou jij dit willen uitproberen voor je kindje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: