Weekly Snaps #32-2020

Weekly-snaps-32-2020-foto-4-1

Afgelopen week begon mijn vakantie, maakte ik Maizena koekjes, ging ik naar Najib Amhali en twee keer uiteten, picknickte ik bij de lek, ontbeten we bij een tante, at ik pannenkoeken met Zayn en gingen we naar Duitsland… Wow, dat klink als een drukke week. Lees je mee in een nieuwe weekly snaps?

Maandag was weer een gewone werkdag. Ik prepte fruit en als lunch köfte, kipfilet en salade.

In plaats van gelijk door te rijden naar mijn schoonouders, ging ik eerst even sporten op een andere locatie. Maar guess what? ik had een te kleine broek aan… Hahah ik ging stuk om mezelf. eindstand wel mijn hele training vol gemaakt, maar ik zat niet zo lekker tijdens mijn oefeningen met mijn broek op half zes!

Na de training lekker naar mijn schoonouders, daar gedoucht en omgekleed en lekker samen gegeten. Mijn schoonmoeder had haar lekkere bami gemaakt. I like it! We deden nog even een theetje op het balkon en ik maakte een leuke selfie met Zayn. Toen was het alweer tijd om naar huis te gaan… Waar ik nog snel de laatste Embryolisse lait-creme concentre. Het schijnt de holygrail te zijn onder de make-up artiesten en beauty specialisten voor de huid. En daarom testte ik hem voor je uit!

Dinsdag begon ik de ochtend goed met een eiwittenshake. Aangezien het vandaag een drukke dag op werk zou worden… Ik lunchte lekker met kipfilet en maiscrackers. Ja, ik weet het nog steeds redelijk vol te houden dat letten op mijn eten. Maar hier en daar blijf ik wel gewoon genieten hoor!

Tijdens de pauze ging ik snel bij de Hornbach het verlengstuk voor de Kärcher ruiten reiniger ophalen, die ik voor mijn verjaardag had gekregen, maar al weken in backorder stond.

Toen ik thuis kwam viel mij in de keuken gelijk op dat de roos die ik gekregen had van mijn schoonvader nog steeds mooi in bloei stond. Ik ging lekker koken en zayn, die was druk met zijn loopwagentje. Ik maakte bami met garnalen en kouseband. Hmmm!

Ook maakte ik maizenakoekjes, waar ik jullie binnenkort het recept voor geef… zo kunnen jullie het zelf ook maken;) Als je het mij vraagt de lekkerste Surinaamse koekjes die er zijn, op pindakoeken na!

Ik maakte zoveel dat ik er genoeg had om aan alle buren uit te delen, dus dit deed ik dan ook.

En tussen het bakken door, besefte ik me dat ik best eens kon schrijven over mijn Top 10 must have keuken gadgets. Ik zette mijn meest gebruikte keuken gadgets op een rijtje. Ben benieuwd of jij er enkele of misschien wel allemaal gebruikt?

Vandaag is het woensdag mama & familie-dag. In de ochtend knuffel ik lekker met Zayn in bed, we ontbijten samen en eten een fruit tussendoortje. Zayn kan trouwens voor het eerst zelf een boterham afbijten en eet zo ook het hele broodje op. Grote vent van ons!

Als hij slaapt schrijf ik snel over hoe ik ontspan met de nieuwe rituals relax tea.

Om 11 uur is hij wakker en haal ik mijn schoonzusjes en schoonmoeder op, want de Lehengas’s van de meiden zijn klaar. We gaan ze ophalen in Den Haag en plakken er weer een middagje Haagse markt aan vast.

Ik ontbijt op de markt met een visje, want vandaag deed ik een dagje aan intermitted fasting. En ook eet ik nog wat mozarella met tomaatjes. De Lehenga’s zijn prachtig geworden en wat zijn de meiden blij!

In de avond maken ab en ik ons klaar, want we gaan samen naar restaurant Leila, omdat daar Najib Amhali optreed. Ab boekte dit vrij last-minute om mij te verassen. Super leuk natuurlijk. En wat nog leuker nieuws was is dat onze beste vrienden ook geboekt hadden, maar we het niet van elkaar wisten. Dus net voordat we weg zouden gaan kregen we een belletje en reden we er dus samen heen. We konden ook met gepaste afstand bij elkaar zitten.

De avond bestond uit een 3 gangen diner. Nou je ziet hoe het eten eruit ziet. jeetje, wat werden we verwend! En erna herhaalde Najib zijn beste grappen uit al bestaande shows. We hebben ons wat afgelachen en het werd ook best wel laat. De show zou eigenlijk om 11 uur stoppen, maar Najib trakteerde ons op een uur langer entertainment. Woehoe! Najib, je was awesome!

Vandaag is het donderdag, helaas moet ik weer vroeg op om naar werk te gaan. Snoepie vind dat niet zo’n goed idee en protesteert door telkens weg te vliegen net voordat ik haar kooi dicht doe.

Dat vroeg opstaan valt wel even tegen als het een latertje is geworden de avond ervoor, maar goed bijna vakantie blijf ik maar herhalen in mijn achterhoofd. In de hoop dat het allemaal wat makkelijker gaat.

Als ik eenmaal klaar ben met werken ga ik met oude kennis lekker uiteten om wat bij te kletsen en herinningen op te halen. Ik had nog nooit eerder goed Thais gegeten in Utrecht, dus gingen we naar Saowapa. Ik wist echt niet wat ik moest kiezen, maar ik wilde wel erg graag de Thaise thee proberen. Jeetje die viel goed in de smaak! die ga ik zeker nog eens halen. En ook het gerecht dat ik koos, curry met zalm was overheerlijk en werd vers bereid terwijl wij zaten te wachten. Eenmaal gegeten, deden we nog een drankje of twee drie en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan. Waar Zayn op me aan het wachten was met de stofzuiger. Ik hoop dat deze man later nog steeds zo enthousiast is als er schoongemaakt moet worden.

Ik keek nog een nieuwe aflevering Vis a Vis en ging toen lekker naar bed!

Vandaag is het vrijdag en ben ik een dagje eerder vrij. Voor mij is het vanaf nu twee weken vakantie, dus het kan best zijn dat je wat minder frequent artikelen voorbij ziet komen op de blog…

Ik start rustig op en ontbijt lekker met Zayn. Erna trek ik hem een super stoer tuinpakje aan dat hij kreeg van zijn Hala Z. In de middag reed ik naar mijn schoonmoeder, want ik zou samen met haar de schoonzusjes twee neven en twee tantes lekker gaan wandelen op landgoed Rhijnauwen.

En wat hadden we het gezellig, maar eerlijk is eerlijk het was wel ondraaglijk warm vandaag. Ik had even de neiging om voor dood te spelen en onder de airco te gaan liggen, maar dat kan ik mijn arme kindje niet aandoen. Die wil zo graag ontdekken en alles samen met ons en met andere doen. En anderzijds moet ik de vakantie ook wel een beetje goed beginnen. Gelukkig was het wel minder warm in het bos.

We besloten pannenkoeken te gaan eten bij Theehuis Rhijnauwen. Zayn was eerst aan het slapen tijdens het wandelen… En wist precies wanner hij wakker moest worden. Net of hij er een zesde zintuig voor heeft. Mama’s pannenkoek werd net geserveerd en meneer heeft gewon meer dan de helft opgegeten. OMG! Maar samen delen maakt het wel veel lekkerder. Ennuh ik bestelde er ook Ben & Jerry ijs bij, dus bleef er nog wat over voor mij 🙂

In de avond at ik kibbeling. Ik wilde niet te zwaar eten, want jij die halve pannenkoek had ook al zoden aan de dijk gezet. We dronken thee met alle familie en genoten van de wind op het balkon. It’s a wrap de eerste dag van mijn vakantie zit erop!

Vandaag is het zaterdag eng a ik lekker ontbijten samen met de zusjes, schoonmama en alle tantes bij een tante thuis. Over een paar dagen gaan twee van mijn schoonzusjes weer terug naar Turkije om te trouwen. En we hadden ngo niet echt een feestje voor ze gegeven. Dus organiseerde we dit ontbijt.

Het was super gezellig, het eten smaakte goed en in de middag reden we weer terug naar huis. Ik had de hele ochtend/middag koppijn door de warmte. En wat ik ook deed, niks hielp helaas.

Ik zou mijn schoonmoeder afzetten bij een vriendin, maar ze hadden geen vervoer terug en vanwege corona is er geen ventilatie in de bussen. Ik wilde ze dat niet aan doen met 36 graden, dus bleef ik ook met Zayn.

Na een kopje zelf gemaakte kruiden thee ging het gelukkig wat beter. Deze vriendin had echt een super mooie tuin met druiven. Wauw ik werd er helemaal verliefd op! We bleven eten en aten kissir, linzen en watermeloen en ander fruit. Het was gewoon te warm om zwaar te eten…

Gelukkig viel Zayn in slaap op de terug weg naar huis en ik? Nam nog een pijnstiller en lag al vanaf 8 uur in bed. Ik had het nodig denk ik…

Vandaag is het zondag. Ik werd erg vrolijk wakker, omdat ik wist dat we vandaag zouden gaan ontbijten met de familie langs de lek. We proberen dit eigenlijk elkaar jaar één keer te doen met de hele familie. Maar dit jaar lukte het niet met de hele familie.

Ik maakte salade en mijn schoonmoeder regelde hamburgers. Dus wat aten lekker goed belegde hamburgers vanaf de barbecue. Maar er was nog zoveel meer… oh my, ik moest echt moeite doen om niet teveel te eten. Zayn vond het ontzettend leuk. Hij rende in het rond over het gras. Speelde met zijn tantes en dronk heel veel water!

Eenmaal in de auto sliep hij als een blok. We besloten redelijk last minute de familie in Duitsland een bezoek te brengen. Why not? Het is lekker weer we hebben vakantie en Zayn tukt nog wel even door… Zo bedacht, zo gedaan.

Eenmaal aangekomen waren ze ontzettend blij en verrast ons te zien. Ze hadden een badje op staan waar alle neefjes en nichtjes in zwommen. En Zayn? Die wilde er natuurlijk ook in. Het was best wel hoog water, dus ging ab met hem zwemmen. En een lol dat ze hadden samen! Gelukkig hadden we extra kleding en luiers bij ons. Dus hij was in no-time weer droog.

In de avond bleven we eten. Ze barbecuede voor ons heerlijke köfte, kipfilet, merguez en sucuk. We dronken koffie en kletsen bij. Het was echt gezellig zeker na elkaar zo’n tijd niet gezien te hebben. Zayn dacht er hetzelfde over en wilde niet slapen. We wilden toch echt nog even blijven dus ik ging een rondje met hem wandelen en toen ging hij toch over stag. We reden laat in de avond terug naar Utrecht en doken gelijk in bed.

Zoals je ziet ben ik mijn vakantie goed gestart. We brachten veel bezoekjes en genoten van de aanwezigheid van familie en bekenden. Op naar twee nog relaxtere weken.

Heb jij ook vakantie deze zomer? En zo ja, ga je nog weg naar het buitenland ondanks Corona?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Productcategorieën:
Berichtcategorieën: