Weekly Snaps #62

Zondag - bloemen eten en humble and crumble

Afgelopen week deed ik het rustiger aan, na een bezoek aan het ziekenhuis. Had ik een echo van baby Meray, maakte ik zelf pizza, vierde we het suikerfeest en ging ik naar de kapper. Kijk je mee in weer een nieuwe Weekly Snaps?

Zaterdag

Zaterdag waren Abdullah en ik vroeg wakker. Het was best aan de warme kant, maar verveelde ons eigenlijk een beetje. We wilde graag de stad in maar beseften ons dat de gaypride vandaag was. Dat werd mij iets te druk, dus weken we uit naar City plaza.

Omdat ik niet al te veel wilde doen, liepen we gezellig een klein rondje en kwamen al wandelende onze vrienden tegen.

Ze verleidde me om ergens lekker te gaan zitten en een smoothie en een wafel met Nuttella te nemen. Oh my god! hij was zo lekker!

Eenmaal thuis ben ik even wat gaan rusten, want dat wandelen, dat kan ik gewoon weg niet meer de hele dag.

In de avond maakte we zelf brooddeeg pizza met tonijn, sucuk en met kip kerrie. Hij smaakte prima, maar ik moet mijn recept toch nog iets perfectioneren, want het deeg was nog niet helemaal naar mijn zin.

Zondag

Zondag heb ik me de hele dag binnen verstopt achter de ventilator en laptop. Jeetje wat was het warm! Gewoon 30 graden. Gelukkig was het bij ons binnen 24,5 graad dat was nog wel te doen… maar als zwangere of zieke heb je het met dit weer in plaats van lekker echt zwaar.

Ik at vers gesneden ananas en bracht snel nog even een bloemetje bij mijn nicht van wie we de banken hadden gekregen als bedankje.

Ook werd er ineens een lekker zoet pakketje bezorgd waar ik niks vanaf wist. Ik dacht eerst dat het een perspakketje was, maar bleek dat Abdullah deze lekkere Humble and Crumble koeken had besteld. Als je ze nog nooit geprobeerd hebt, dan moet je ze zeker eens proberen! Ze zijn wat aan de prijzige kant, maar ze zijn het zeker waard!

Oh en ik vergeet helemaal te vermelden dat ik heb gewerkt aan een lekker visburger recept en de update over mijn tweede trimester zwangerschap!

In de avond gingen we lekker bij mijn ouders eten. Gelukkig was het hier een stuk koeler dan bij ons. Mijn lieve moeder had rijst met bruine bonen, spitskool en geplozen kip gemaakt. Hmmm. Today it was all about food!

Maandag

Vandaag aan het werk gegaan en in de avond bij mijn schoonouders gegeten. Niks bijzonders te melden eigenlijk… behalve dat ik de update over het viking event voor jullie heb gemaakt en erna op tijd naar bed ben gegaan!

Dinsdag

Vandaag is het dan eindelijk zover… het is Suikerfeest ook wel Bayram op z’n Turks genoemd of Eid op z’n Arabisch. Maar eerst naar het werk. Nee, ik was helaas niet vrij. Om half twee moest ik in het ziekenhuis zijn voor een echo. Dat was toch wel even schrikken, want onze baby bleek te klein. Ook kreeg ik het advies van de artsen om rustiger aan te doen, want zo krijgt de baby een betere kans om te groeien.

Rond half 5 was ik klaar in het ziekenhuis en ging ik naar Abdullah zijn tante. Hier kwam iedereen bij één om suikerfeest te vieren. Het was ontzettend gezellig! Maar, omdat ik het rustiger aan moest doen gingen wij op tijd en als eerste naar huis.

Woensdag

Vandaag weer een gewone werkdag. Bij thuiskomst had ik geen energie om te koken. Gelukkig had ik wat van de vers gemaakte pizza in de vriezer gedaan, dus die aten we vandaag met wat spinazie die Abdullah had gehaald. Hij is erg lief voor me en neemt het grootste gedeelte van het huishouden over, omdat ik het niet kan.

In de avond was er een speciale Ramadan Conference op de televisie van o.a. Najib Amhali, Anuar en Rayen Panday. Hier hebben we naar zitten kijken en erg om gelachen. De standaard cliché’s omtrent vasten en ramadan komen voorbij, maar dan op een grappige manier.

Donderdag

Zoals de arts had aangegeven doe ik het rustig aan vandaag en ga ik eerder naar huis, zodat de baby een betere kans krijgt om te groeien. Ik lig voornamelijk op de bank en heb lekker geslapen tot Abdullah rond een uur of 6 thuis kwam.

Vrijdag

Ook vandaag ging ik weer wat eerder naar huis van werk. Thuis ben ik lekker even gaan slapen. Aan het eind van de dag had ik al een afspraak staan bij de kapper, die ik niet af wilde zeggen, omdat mijn haarkleur zo ontzettend was uitgegroeid.

En wat een mazzelaar was ik, mijn wenkbrauwen werden ook gelijk nog even geverfd.

Abdullah was er vandaag in de avond niet, dus ik reed na de kapper naar de snackbar om een patatje te eten. En thuis nam ik nog een bakje met spinazie, tomaat en komkommer.

Ik ging weer even een dutje doen en toen ik later wakker werd, besloot ik twee jurken voor mijn zwangerschapsshoot eind Juni te bestellen op Alieexpress. Een rode met kant en een witte doorschijnende met een bewerkt motiefje erop. Ik weet niet of ze op tijd binnen zullen zijn, want ik ben eigenlijk al wat te laat met bestellen, maar let’s hope so!

Zoal je ziet heb ik het deze week voor mijn doen echt rustig aan gedaan. En dat zal de komende week ook niet anders zijn. Geeft niks, ik krijg er tenslotte wat moois voor terug! Can’t wait to meet you handsome!

Untill next week!

Hoe was jouw week afgelopen week?

10 Reacties

 1. juni 9, 2019 / 9:19 pm

  Een wafel met chocolade op… Kan het nog heerlijker! :-))
  Al kan ik van stukjes ananas ook genieten hoor.
  Veel succes met je buik! Hopelijk groeit de baby nu goed.
  Mooi kapsel van de kapper, knap!

 2. juni 10, 2019 / 9:05 am

  Klinkt als een leuke week! Ik heb nog nooit zelf pizza’s gemaakt maar ziet er heerlijk uit. Goed dat je aan jezelf en de baby denkt en rust neemt!

 3. juni 11, 2019 / 8:08 am

  Groot gelijk dat je het rustiger aan gaat doen, goed voor jou en de baby. Hier een heerlijke vakantie week gehad in Zuid-Frankrijk.

 4. juni 11, 2019 / 8:28 am

  Superleuke foto’s en je haar ziet er echt fantastisch uit!

 5. juni 11, 2019 / 12:42 pm

  Wat een leuk idee om een fotodagboek bij te houden. Nu heb ik wel trek gekregen

 6. Lifeisacatwalk Dee
  juni 11, 2019 / 1:30 pm

  Neem goed je rust. Wat leuk zo’ n week overzicht! Je inspireert mij;)

 7. Jessica - Foodie Feest
  juni 12, 2019 / 9:15 am

  Die pizza’s zien er wel heerlijk uit hoor! :) Ik ben benieuwd naar je zwangerschapsshoot!

 8. juni 13, 2019 / 9:03 am

  wat een leuke qweek. en nu rustig aan doen voor jou en de baby

 9. strongbodynl
  juni 14, 2019 / 3:27 pm

  Wat een heerlijke rustige week. Het is goed om je lichaam wat rust te gunnen. Ik ben trouwens gek op home made pizza’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: