Zwanger update|eerste trimester

In dit artikel wil ik mijn eerste ervaringen delen met het zwanger zijn. Want zwanger zijn is als je het mij vraagt iets heel bijzonders, maar ook iets ingrijpends! Lees je met me mee hoe ik het eerste trimester zwangerschap heb ervaren? Ik vertel het je in deze zwanger update…

Het is apart dat ik weet wat er gaat gebeuren, er zijn immers zoveel lieve vriendinnen om me heen die al kinderen hebben. Maar voor mij is dit echt de eerste keer. Het voelt nieuw, spannend, maar ook als een verrassing! Om wat meer over de afgelopen weken te vertellen ga ik iets terug in de tijd.

Het is echt bizar hoe snel het eerste trimester van de zwangerschap tot nu toe voorbij is gevlogen. Ik vertelde jullie in het wij zijn zwanger artikel, dat ik december het prachtige nieuws ontdekte dat ik zwanger was!

eerste trimester zwangerschap, we hielden het nog stil!

We wilde de zwangerschap nog even stil houden tot het eerste trimester voorbij was. Maar natuurlijk was dit onmogelijk voor onze vrienden en ouders.

We gaven onze ouders allebei een paar slabbertjes, met i love grandma, i love grandpa. Wat waren ze blij! Echt onvergetelijk waren de reacties. Abdullah en ik zijn namelijk van beide kanten de oudste. Dus voor de ouders van beide kanten echt een bijzonder moment!

Onder controle in het WKZ

Zelf werd ik vier weken te vroeg geboren en om die reden leek het de artsen verstandig om onder controle te blijven in het WKZ.

echo eerste trimester zwangerschap

update zwangerschap – tweede echo

Op 26 februari had ik de tweede echo. Best spannend, want ik ging dit keer zonder abdullah naar de echo toe. Hij was namelijk op visite in Turkije om zijn pasgeboren nichtje te bezoeken. Ook super spannend!

Mijn vader en moeder wilde ontzettend graag mee naar de echo. En zo hoefde ik dus gelukkig niet alleen. Ondanks dat het nog ontzettend klein is, was het hartje van de baby goed te horen. En konden we zelfs de eerste spierbal al zien! Zou dit een voorteken zijn? I don’t know!

Hoe voelde ik me de afgelopen weken?

Om eerlijk te zijn heb ik me wel eens beter gevoeld. Misschien herken je dat gevoel wel. Dat je je eigen lichaam even niet meer kunt vertrouwen?

Ik was veel misselijk en ontzettend snel moe. Ik had dips waarbij ik rond 12 uur en half 3 op het werk bijna in slaap viel. De dagen duurde lang en mijn energieniveau was erg laag. Ook kreeg ik erg last van uitslag en bultjes op mijn huid. En kwam ik er achter dat speciaal afgestemde huidverzorging tijdens de zwangerschap best veel verschil kan maken voor je huid.

Dit waren wel de belangrijkste ‘kwaaltjes’ maar ik neem ze voor lief, want een wondertje in je eigen lichaam dat is zo bijzonder.

De eerste cadeau’s

Ook kregen we dit eerste trimester onze aller eerste cadeau’s van onze vrienden. Zo gaf mijn beste vriend Serap dit schattige shirtje van de Hema en deze rammelaar. How cute!

Van Houda en Zef kregen we een geel shirtje. Omdat, we nog niet wisten wat het werd hield iedereen de kleuren lekker neutraal.

En ook Michelle kwam met een tas aanzetten vol mooie cadeau’s. Jeetje wat zijn we verwend! Ik had dit echt niet verwacht!

Op naar trimester twee en hopen dat ik me dan wat beter ga voelen!

Hoe voelde jij je in het eerste trimester van de zwangerschap?