Babykleertjes bewaren

Babykleertjes bewaren? Dat doe je zo!

Ontzettend schattige al die kleine babykleertjes. Helaas groeit je kleintje hier in no-time weer uit! Wat bij mij resulteert in overvollen kledingbakken in de kledingkast. Tot ze er niet meer inpassen.. oeps! Hoe pak je dit aan als ouder? Ik geef je advies over babykleertjes bewaren.

kleren bewaren of weg doen?

Het allereerste wat je jezelf moet afvragen is of je nog meer kinderen wilt. Indien je hier nog niet over uit bent, kun je best wat kleding bewaren. Weet je zeker dat het bij één kindje blijft? Dan raad ik je aan om het geboorte pakje, en wat favoriete kledingstukken op te bergen in een speciale bewaarzak van bijvoorbeeld Liefmoment. Of in een herinneringendoos voor later.

Ga je voor nog een kindje in de toekomst? Dan heb ik een aantal tips voor je en kun je het beste onderstaand stappenplan volgen:

1. Was alle babykleren

Was alle kleding voor je ze gaat bewaren. Behandel alle vlekken grondig, want doe je dit nu niet? Dan krijg je ze er nooit meer uit.

Zelf gebruik ik het wasmiddel van Neutral. Dit parfum vrije wasmiddel maakt de babykleding effectief schoon en is bovendien mild voor het huidje van de baby, maar ook voor de kleding. Het is pH neutraal en ook nog eens hypoallergeen.

Babykleertjes bewaren? Dat doe je zo!

2. Babykleding uitzoeken

Als je mij vraagt is het uitzoeken van de babykleding het vervelendste klusje! Misschien heb je er al stapels van liggen en vind je het moeilijk (net als ik) om er afstand van te doen. Geef dingen weg of verkoop ze bijvoorbeeld op Vinted.

Zelf geef ik de kleding altijd weg aan het leger des heils of aan de moskee. Zo heeft het nog een goed tweede leven. Goed voor het milieu en de mensen om ons heen.

3. Babykleding sorteren op maat

Heb je een selectie gemaakt? Sorteer de babykleren dan op maat. Let hierbij wel op, want helaas zijn niet alle maten dezelfde grootte. Bij het ene merk valt maat 58 heel klein, maar bij het andere merk valt het weer wat ruimer. Sorteer dus het liefst op grootte van het kledingstuk.

4. sorteer per soort

Het is natuurlijk net wat je zelf handig vind. Je kunt hier zo ver in gaan als je wilt. Sorteer op truien, t-shirts, broeken, rokjes, jurken, rompertjes, jassen enzovoorts.

Je kunt de kleding apart verpakken. Handig, als je bijvoorbeeld een zomerkindje hebt en alleen t-shirts met korte mouwen nodig hebt. Dan laat je de truien lekker ingepakt!

Of je kunt met een wat groter elastiek de kleding bij elkaar houden.

5. Vacuum zak

Waar je de kleding ook wilt gaan bewaren. Als verwend opruimer kan ik je vertellen dat een vacuumzak altijd een goed idee is. Zo blijft de kleding stof en dier en schimmelvrij. En kun je het gelijk gebruiken wanneer je het nodig hebt.

De vacuumzakken zijn verkrijgbaar in meerdere afmetingen. Zelf heb ik gewerkt met 2x small 2x medium en 2x large. Ik heb in totaal 6 zakken gebruikt voor kleding van 0-1 jaar.

Je kunt in een vacuümzak ook een hoop meer kleding kwijt dan in een opbergdoos. Want als eenmaal de lucht eruit gezogen is, wordt het een klein compact pakketje.

6. Label de zak

Als je ervoor kiest om de kleding in meerdere vacuümzakken op te bergen is het handig om de zakken te Labellen per soort of per maat. Afhankelijk van hoeveel kleding je hebt natuurlijk. Zelf heb ik ervoor gekozen alles in 1 vacuümzak te doen vanaf 0-6 maanden. Gelukkig paste dit, nadat ik veel kleding had geselecteerd om weg te geven. Alleen de jassen, mutsen en truien heb ik een aparte vacuumzak gedaan en deze ook zo gelabeld.

Stop onderin de babykast een grote doos, waarin je de kleding stopt die te klein is voor je baby. En zoek deze eens per 3 maanden uit. Zo krijg je niet een overvolle doos. En geen zin om deze uit te zoeken…

Bron: libelle.be

Heb jij de babykleertjes bewaard? En zo ja, heb je nog tips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: