Blijvende herinnering aan je zwangerschap: een buikbeeldje maken

zwangerschapsbeeldje The babyconceptstore

Deze week is het alweer 4,5 maanden geleden dat Zara geboren werd. Het is al net of ze er altijd al was. Zo gek eigenlijk. 4,5 maand zijn natuurlijk niet zo heel erg veel… Ik kan me lastig voorstellen hoe het zonder haar was. Omdat ik door complicaties nooit meer zwanger kan worden, wilde ik graag mijn zwangerschap eren. En ik heb gouden tip voor jou als zwangere! Maak een blijvende herinnering aan je zwangerschap: een buikbeeldje maken. Ik ging naar The babyconceptstore en vertel je er alles over…

Uitdaging om te bevallen

Het was mijn intentie deze blog al veel eerder te schrijven. Maar door de complicaties en het verplicht rust nemen, is dit er helaas niet van gekomen. Ik had namelijk een gat in mijn baarmoeder. Hierdoor was de placenta vastgegroeid aan mijn darmen en blaas. En zou mijn hele baarmoeder verwijderd moeten worden, omdat deze simpel weg niet meer te reconstrueren was.

Dit was zowel fysiek als mentaal een hele klap. Ik had het gevoel dat er een stukje van mijn vrouwelijkheid werd weggenomen. En aan de andere kant ben je blij als zo’n risicovolle operatie goed is gelukt en je je kindje in je armen hebt. Toen ik het buikbeeldje liet maken wist ik dit helemaal nog niet. Des te blijer ben ik nu dat ik deze herinnering van onschatbare waarde heb vast laten leggen.

buikbeeldjes The babyconceptstore

Een herinnering voor altijd!

Zo’n zwangerschapsbeeldje laten maken is eigenlijk best spannend. Ik weet het niet van jou, maar ik als zwangere vrouw was best onzeker. Ik vond mijn lichaam niet mooi.

De meeste vrouwen twijfelen of ze mooi genoeg zijn voor een tastbaar aandenken van hun zwangere buik. Je veranderende lichaam kan je best onzeker maken. Lieve mama, let eens niet op de tekortkomingen en oneffenheden. Wees trots op hoe jouw lichaam veranderd om daar een kindje in te laten groeien! Het is oké dat je lijf verandert en anders is. Je bent het waard en verdient het om jouw schoonheid en het magische van de zwangerschap te omarmen.

Zelf ben ik erg blij dat ik dit beeldje heb laten maken in de meest spannende periode van mijn leven. Wanneer ik naar het beeldje kijk dan voel ik trots dat ik twee prachtige kinderen op de wereld heb mogen zetten. En ben ik dankbaar dat mijn lichaam dit heeft kunnen doen.

The babyconceptstore buikbeeldjes

Wat is het perfecte termijn om een buikbeeldje te laten maken?

Er wordt geadviseerd om tussen week 32 en week 36 een scan te laten maken omdat je buik dan mooi rond en vol is. Omdat ik eerder ging bevallen middels een grote operatie hebben we de datum voor het maken van het beeldje nog wel iets naar voren geschoven. Zelf heb ik het beeldje laten maken met 33,5 week. Gelukkig zie je mijn prachtige buik heel duidelijk!

close-up van mijn buikbeeldje

Wil je liever niet uit de kleren voor een buikbeeldje?

Bij The Babyconceptstore snappen ze dat niet iedere vrouw zich prettig voelt, zo helemaal uit de kleren. En daarnaast ligt het er natuurlijk ook aan waar je het beeldje wilt gaan neerzetten. Zo hebben ze hier een rek hangen met vestjes en hydrofiele doeken waarmee je samen een pose maakt. Deze hoef je niet helemaal zelf te bedenken. Je krijgt tips en suggesties wat mooi zou kunnen zijn. Heb je de perfecte pose gevonden, dan is het tijd om aan het beeldje te beginnen.

Omdat ik het beeldje in de woonkamer wilde kunnen neerzetten voelde ik me niet fijn bij een helemaal bloot lichaam. Daarom heb ik ervoor gekozen om een open blousje aan te doen. Zo zie je nog wel de lijnen van mijn zwangere lichaam, maar geen tepels of borsten.

3d echo The babyconceptstore

Mijn ervaring met The Babyconceptsore

Zodra je binnen komt bij The Babyconceptstore voel je je er thuis. Het pret echo bureau en 3D studio zijn gevestigd in Nieuwe Niedorp. Beide dames zijn warm van aard en verwelkomen je met open armen. Mariëlle en Margreet zijn moeder en dochter en runnen de studio samen.

Mariëlle van The babyconceptstore

Ik moest heel erg lachen toen ik erachter kwam dat mijn naam genoot deze mooie winkel runde. Hoe toevallig is dat! En naast een prachtig zwangerschapsbeeldje, kun je hier ook terecht voor een 3D echo op maat!

3d echo's The babyconceptstore

In eerste instantie kwam ik voor een pretecho. Zo super leuk om dit te doen. Mariëlle neemt de tijd voor je. En wanneer je baby niet goed ligt en hierdoor niet goed zichtbaar is? Dan planned ze met liefde een nieuwe afspraak met je in. Na de pret echo krijg je een prachtig doosje mee met een usb-stick waarop de echo’s staan.

3D echo, usb stick The babyconceptstore

Na de echo gehad te hebben, was ik zo enthousiast geworden dat ik ook voor een zwangerschapsbeeldje wilde gaan. Er zijn diverse mogelijkheden voor het zwangerschapsbeeldje die in mijn geval Mariëlle met liefde liet zien. De beeldjes even voelen, aanraken van een afstandje bekijken. Een keuze maken a moment suprême is best overweldigend. Want, je wil zeker weten dat dit de juiste keuze is! En heel eerlijk ze zijn allemaal stuk voor stuk prachtig! Ze hebben ook een prachtige wand waar verschillende zwangerschapsbeeldjes in verschillende vormen, maten en kleuren zijn uitgestald. Mariëlle luisterde erg goed naar mijn wensen en samen kwamen we tot de juiste kleur.

ingepakt buikbeeldje The babyconceptstore

Een mooie houding vinden, dat vond ik nog wel even lastig. Ik voelde me wat ongemakkelijk in het begin, om eerlijk te zijn. Gelukkig neemt Mariëlle uitgebreid de tijd voor je. We hadden eigenlijk best snel een mooie houding gevonden. Toen werd er een scan van mijn lichaam gemaakt. De scan bekijk je samen en na goedkeuring wordt je beeldje in productie genomen. Deze wordt helemaal met de hand bewerkt. En erna met veel zorg en liefde ingepakt. En dat is er aan af te zien!

mijn zwangerschapsbeeldje The babyconceptstore

Prijsvariaties en mogelijkheden

De buikbeeldjes beginnen vanaf € 210,- voor een beeldje van 15cm. De prijzen variëren afhankelijk van de afmeting en look die je kiest en met of zonder armen afgebeeld wilt worden. Wanneer je gaat voor het grootste model in (19cm) in brons of zilver look zijn de kosten € 465,- .

Ook voor een geslachtsbepaling of pret echo kun je hier terecht. Boek je een pret echo? En wil je ook nog een zwangerschapsbeeldje? Dan krijg je €10,- korting.

Heb ik je enthousiast gemaakt?

Je kunt een afspraak maken op de website The babyconceptstore of neem contact op met Mariëlle via Instagram.

Zou jij ook een blijvende herinnering aan je zwangerschap: een buikbeeldje maken willen laten maken? Heb jij een zwangerschapsfotoshoot, gipsbuik of beeldje laten maken tijdens jouw zwangerschap? Of ben je het van plan te doen?   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: