2 weken zwanger

Je bent 2 weken zwanger, maar eigenlijk vind in deze week pas de daadwerkelijke bevruchting plaats. Na de bevruchting begint de reis naar de baarmoeder en ligt het geslacht van je baby definitief vast!

2 weken zwanger: Je baby

Deze week is het zover: de conceptie, oftewel de samensmelting van de de mannelijke spermacel met jouw vrouwelijke eicel.

In deze week van je zwangerschap zal de zaadcel de eicel bevruchten en de reis naar de baarmoeder maken voor de innesteling.

Wist je dat… Het geslacht van je baby nu al vast ligt. Als de zaadcel een X-chromosoom bevat zal er een meisje groeien en bij een Y-chromosoom een jongen! Met een beetje geluk zul je dit vanaf week 14 kunnen ontdekken tijdens de echo. Maar meestal is dat pas vanaf week 16 enigszins zichtbaar.

Wil je het met zekerheid weten? Dan kun je het beste wachten tot de 20 weken echo. Want dan is het vaak het beste te zien.

2 weken zwanger: Jij

Net zoals in de eerste week vertoont je lichaam nog geen zwangerschapsverschijnselen. Wel kan je rond de eisprong meer zin hebben in seks en kunnen je borsten wat gevoeliger worden.

Alhoewel je tijdens het moment van de bevruchting en de celdelingen niks geks voelt, kan de innesteling daarentegen gepaard gaan met een lichte bloeding.

Dit wordt ook wel de innestelingsbloeding genoemd. Je kan op het verkeerde been gezet worden doordat je denkt dat je ongesteldheid zich aandient. Als je de innestelingsbloeding hebt en herkent, is dit meestal één van de eerste zwangerschapssymptomen.

Ga naar: 3de week zwangerschap


< 1 week zwanger                                     > 3 weken zwanger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: