Suikerfeest Tag

Ik beantwoord de vragen uit mijn zelfgemaakte Suikerfeest tag (Eid-Al-Fitr)! Benieuwd hoe ik het suikerfeest vier? Wat mijn lievelingsgerecht is en hoe ik er tegenaan kijk dat de ramadan weer voorbij is? Lees dan vooral verder om mijn persoonlijke antwoorden te lezen.

1: Vier je het suikerfeest?

Zeker weten, sinds ik getrouwd ben met Abdullah vier ik elk jaar het suikerfeest. En nu dit jaar onze Zayn er bij is gekomen helemaal! Super leuk voor hem en ons om dit voor het eerst mee te maken en samen te vieren.

2: Met wie vier je het suikerfeest?

Ik vier het suikerfeest met mijn eigen gezin en de familie van Abdullah.

3: Bij wie ben je van plan om op bezoek te gaan?

Sowieso proberen we altijd in de drie dagen dat we het suikerfeest vieren om bij alle ooms en tantes langs te gaan. Alhoewel dit soms wel een uitdaging is. Natuurlijk vergeten we ook onze vrienden en kennissen niet.

4: Wat doe je met suikerfeest dit jaar?

Dit jaar zullen we het suikerfeest anders vieren dan andere jaren. Normaal gesproken komen we met de hele familie bij elkaar bij een van de tantes thuis. Maar dit jaar, door corona. I don’t think so. Dus het wordt niet veel bezoekjes plegen, maar veel videobellen ben ik bang…

Sarma

5: Wat is jouw favoriete gerecht om tijdens het suikerfeest te eten?

Je zou denken dat ik als antwoord een hoofdgerecht zou geven… maar om eerlijk te zijn denk ik alleen maar aan alle toetjes en andere zoetigheid. Zoals baklava, sutlac, maar ook de Turkse koekjes mogen niet ontbreken.

Als je het hebt over hartige gerechten dan zou ik zeggen sarma, köfte of Turkse aardappelcake

de vastenmaand ramadan

6: Is het suikerfeest voor jou alleen maar feest?

Nee, eigenlijk niet… Ik vind het jammer dat de maand ramadan weer voorbij is. Aan de andere kant blij dat we het normale leven weer kunnen oppakken. Het werd natuurlijk steeds later in de avond en het werk en vroeg opstaan gaat gewoon door. Er zitten veel mooie kanten aan het vasten. Zo is er één dat iedereen om je heen stil staat bij de basis beginselsen van de Islam en probeert een beter mens te zijn. Natuurlijk zouden we dat elke dag moeten doen, maar door de sleur van alle dag verval je al gauw weer in je oude leven.

7: Wat staat er bovenaan je cadeau verlanglijst voor Suikerfeest?

Ik zou graag nieuwe kleren willen krijgen. Ik maakte onlangs een summer wishlist en zou het niet erg vinden om hier wat van te krijgen. En ook voor Zayn is het weer tijd om nieuwe kleertjes te kopen. Wat kunnen we hem nou beter geven dan een mooie outfit voor het suikerfeest. Daarnaast denk ik dat Zayn dit jaar zijn eerste Koran en gebedskleedje krijgt van ons.

Ab krijgt een mooie nieuw overhemd en stropdas. Lekker feestelijk en ook op meerdere gelegenheden te dragen. Hopelijk is hij hier blij mee!

Make-up look in 60 seconden met Catrice producten

8: Wat is je favoriete make-up look voor het suikerfeest?

Deze is een beetje dubbel. Voor het bidden mag je geen make-up op hebben, dus dit zal eerst make-up loos zijn. Erna zal ik gaan voor een snelle make-up look van 60 seconden. Meer details over de look lees je in de blogpost die ik gelinked heb.

9: Wat voor kleding draag je het liefst tijdens het suikerfeest?

Natuurlijk hou ik ervan om mezelf een beetje feestelijk aan te kleden tijdens het suikerfeest. Je zou kunnen gaan voor hele fancy jurken, maar zelf hou ik meer van maxi-jurken. Ze zitten lekker comfy zien er feestlijk uit en ze zijn in zoveel soorten en modellen verkrijgbaar.

Misschien trek ik net als vorig jaar deze maxi-jurk met bloemetjes aan.

10: Welke handelingen of gewoontes die je deed tijdens de ramadan, zou je graag meenemen naar de rest van het jaar?

Voor mij zou dat zijn aankomend jaar meer Koran lezen. Meer bezig zijn met de uitleg rondom onze leefregels en het vasthouden van deze ramadan spirit. We verliezen onszelf zo snel in het dagelijkse leven. In het overdenken van dingen. In plaats van onze zorgen bij allah te leggen.

Ik nomineer een aantal bloggers die ik ken voor deze tag:

– Lamoois (www.lamoois.nl)
– Zahra (www.trustlikethebirds.com)
– Miriam (www.sweetnicethings.nl)

Lijkt mij super leuk als je deze suikerfeest tag ook invult. Vermeld mij a.u.b er wel bij en tag mij. Ik ben super benieuwd om jullie antwoorden op deze tag te lezen. Kun je een vraag niet beantwoorden, dan mag je hem wijzigen of overslaan.

Eid Moubarak & Bayramin mübarek olsun!


Wat doe jij dit jaar met het suikerfeest? En welke eigenschap of gewoontes zou uit de ramadan zou jij graag meenemen, naar de rest van het jaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: