bananenbrood recept met een twist

bananenbrood

Het is ontzettend lekker en snel te bereiden. In de ‘Foodie wereld’ is het gebruiken van bananen tijdens het bakken een behoorlijke hype geweest. Zo maakte ik zelf bijvoorbeeld de proteïnpancakes met banaan. Maar als je he t juiste recept kiest is bananenbrood gezond. In plaats van kopen in de supermarkt, kun je het natuurlijk beter zelf een bananenbrood recept maken. Want juist dan weet je zeker of er gezonde ingrediënten in zitten. Ik geef jullie vandaag het recept voor bananenbrood zonder suiker, oftewel gezond bananenbrood! Lees je met mee?

Maar voordat ik mijn recept met je deel wil ik nog even aan je meegeven, waarom ik ooit aan bananenbrood ben begonnen. Zelf hou ik alleen van super gele bananen. Het is namelijk een super goede oplossing voor alle overrijpe bananen die je niet meer op gaat eten. Zo hoef je ze dus niet weg te gooien. En ben je lekker milieuvriendelijk bezig!

Ben je toch een sugerjunkie? Dan kun je een beetje honing of gehakte dadels aan het recept toe te voegen om het hiermee te zoeten. Ok back naar het bananenbrood recept.

bananenbrood ingrediënten

  • 160 gram amandelmeel;
  • 4 grote rijpe bananen (lekker bruin);
  • 2 eetlepels speculaaskruiden;
  • 1,5 tl bakpoeder;
  • 3 eieren;
  • 1 tl vanille extract;
  • zout naar smaak.

Bereiding

Hoe maak je bananenbrood? Het is een vrij simpel recept. Voordat je begint verwarm je de oven voor op 190 graden. Neem een mengkom en doe hier het amandelmeel, de speculaaskruiden, het bakpoeder en zout naar smaak in.

Neem nu een andere kom en en doe hier de drie eieren in. Kluts deze door elkaar. Neem de drie bananen en ontdoe deze van de schil. Prak ze op een bord en meng deze met de geklutste eieren. De overige banaan gebruik je straks al garnering voor op de bovenkant van de bananencake. Voeg nu nog wat vanille extract toe en meng het geheel met het bloemmengsel.

Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet het mengsel hierin. Verdeel goed over het bakblik en pel de laatste banaan. Snij deze in de lengte door de helft en leg boven op het mengsel.

Nu is het ready om in de oven te zetten. Bak af in 50 minuten op 190 graden. Is de bananencake klaar? Laat hem dan even afkoelen op een rekje. Snij pas in plakjes als de cake goed is afgekoeld. Als goed is haal je er 10 tot 12 plakjes uit.

Kun je het niet allemaal in één keer op of komt je visite toch niet opdagen? No sweat, want je kunt ze per stuk verpakken en in de vriezer bewaren. Zodat je altijd nog een lekker stukje hebt voor later.

Heb jij al eens bananenbrood gegeten?
Ga jij dit bananenbrood recept uitproberen?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Mobiele versie afsluiten
Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: