DIY | Kerstkoffie – Cappuccino met kerstboom

Kerstkoffie - Cappuccino met kerstboom

Ik vertel je vandaag hoe jij een heerlijke kerstkoffie kunt maken met een cappuccino kerstboom. Zo serveer je het perfecte kopje koffie voor of na het (kerst)diner. Lees snel verder voor de beschrijving…

Kerstkoffie – Cappuccino met kerstboom

Zeker in deze tijd van het jaar is koffie niet alleen een ‘bakkie’ voor overdag. Maar ook echt een opwarmertje na het sneeuwballen gooien of voor of na het (kerst)diner. Daarom laat ik je zien hoe je zelf gemakkelijk een heerlijke kerstkoffie kunt maken met een cappuccino kerstboom. Je heb er niet veel voor nodig en het ziet er super feestelijk uit. Geniet ervan!

Benodigdheden

 • stevig papier;
 • schaar;
 • theezeefje / cacao strooier;
 • 150 ml magere melk;
 • cacaopoeder, Blooker;
 • Koffie.

Bereiding

Hieronder beschrijving ik hoef je de kerstkoffie en het cappuccino kerstboom sjabloon maakt.

 1. Neem een kartonnen papier. En vouw dit in het middelen dubbel.
 1. Als je het papier hebt gevouwen, teken je op de vouw een halve kerstboom van ongeveer 5-6 cm hoog.

Je kunt de kerstboom ook uit de losse hand knippen. Maar let op! Maak je de kerstboom te groot, dan heb je kans dat hij over de rand van je koffiekopje heen valt. Hierdoor krijg je dan geen mooi sjabloon. De gemiddelde koffiemok/koffielgazen zijn 6-7 cm breed.

 1. Doe melk in een melkopschuimer en laat deze opkloppen. Ondertussen zet je de espresso of koffie, afhankelijk van hoe sterk je de cappuccino wilt drinken.
 1. Neem de melkopschuimer en schep het melkschuim op de koffie. Neem voldoende melkschuim, dat zorgt voor een mooier resultaat straks. Strijk het melkschuim glad.
 1. Leg nu het cappuccino kerstboom sjabloon die je daarstraks hebt uitgeknipt over de koffiemok heen.
 1. Heb je een cacaostrooier? Gebruik dezen dan om de cacao over het gat van het sjabloon heen te strooien. Heb je geen cacaostrooier? Neem dan een zeefje en doe hier wat cacaopoeder met een lepel doorheen. Zelf gebruik ik altijd de cacaopoeder van Blooker.

Als je voldoende cacao hebt gestrooid op het gat in het sjabloon, haal je het sjabloon van de cappuccino af en serveer je de cappuccino direct. Wacht niet te lang, want dan zakt je melkschuim in door de cacao.

Tip: Bovenstaande kun je natuurlijk ook herhalen met andere vormen. Het is veel leuker om iedereen een ander sjabloontje op de koffie te geven. Denk bijvoorbeeld aan een hartje, sterretje of een kerstbal.

Maak jij met kerst ook wel eens een speciale kerstkoffie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Mobiele versie afsluiten
Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: