paella met sucuk en garnalen recept

paella met sucuk en garnalen

Vandaag geef ik jullie mijn variatie op het traditionele paella recept: paella met sucuk en garnalen. Omdat wij thuis gek zijn op paella en geen salami eten, heb ik een lekkere variant bedacht met als salami vervanger: sucuk (turkse salami achtige worst). Je doet ongeveer 45 minuten over de bereiding van dit paella met sucuk en garnalen recept, maar dat is het meer dan waard!

Ingrediënten:

  • 250 tot 300 gram paella rijst
  • 600 ml gekookt water
  • 1 buisje saffraan
  • 300 gram grote garnalen
  • 125 gram sucuk
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 bouillonblokje
  • 150 gram cherrytomaatjes
  • 1 tot 2 paprika’s in verschillende kleuren
  • 1 citroen
  • half bosje peterselie
  • 150 gram doperwten (optioneel)

Bereiding: paella met sucuk en garnalen

Snijd de sucuk in kleine stukjes, maak de ui schoon en snipper deze fijn. Maak ook de knoflook schoon en hak ook deze fijn. Heb je een paeëlla pan? Dat kun je deze gebruiken om de ui en knoflook aan te fruiten. Heb je deze niet? Gebruik dan gewoon een koekenpan.

Als de ui en knoflook goed zijn aan gefruit, doe je de sucuk erbij. Zet de pan op een zacht vuurtje en hou ze goed in de gaten. Ondertussen snij je de paprika’s in kleine stukjes. Deze gooi je er dan meteen bij!

Wanneer alles goed haar is. Haal je de uien, knoflook en sucuk uit de pan en doe je deze in een schaaltje. Laat de olie van de sucuk in de pan en doe hier de 300 gram paella rijst bij. Bak deze 2 minuten, terwijl je goed blijft roeren.

Neem een klein beetje van het kokende water in een kopje en los hier het bouillonblokje in op. Doe dit in de pan en voeg beetje bij beetje het overige kokende water bij de rijst. Gooi niet ineens alles in de pan, de ene rijst is de andere niet. Bekijk of de rijst meer water nodig heeft. Als laatste voeg je hier de saffraan aan toe.

De kunst van paella is om niet te roeren in de pan, maar dat werkt het beste met de paellapan.

Maak de garnalen schoon door de kop en darmen te verwijderen of koop ze al schoongemaakt. Dit is natuurlijk nog makkelijker!Bak nu in een ander pannetje de garnalen. Zet deze ook even apart.

Het belangrijkste is denk ik dat je altijd moet blijven proeven als je kookt. Zo ook bij de rijst van de paella. De rijst moet niet té zacht worden, de rijstkorrel moet heel blijven.

Was de cherrytomaatje en halveer deze. Was de peterselie en hak deze fijn. Neem de citroen, boen deze schoon en snij in plakjes.

Als de rijst voldoende gegaard is, voeg je het sucuk mengsel toe. Meng dit goed met de rijst. Als allerlaatste doe je de cherrytomaatjes er doorheen.

Serveer de paella door de garnalen bovenop de rijst te leggen. Voeg dan ook de peterselie en schijfjes citroen toe!

Eetsmakelijk, Bon appetit en Afiyet Olsun

Wat vindt jij van deze paella met sucuk en garnalen?

Opzoek naar meer lekkere recepten?
Neem dan eens een kijkje in de categorie: Recepten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Mobiele versie afsluiten
Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: