Twistiti horloge review | Gemakkelijk klokkijken vanaf 3 jaar

Ben je opzoek naar een prettig en leerzaam horloge voor je kleuter om te leren klok kijken? Wel eens gehoord van het merk Twistiti? Nee, ik ook niet. Tot dat ik in aanraking kwam met deze fijne horloges die kinderen tussen de 3 en 6 jaar leren om klok te kijken. En het begrip ‘tijd’ beter te leren begrijpen. Ik vertel je er vandaag meer over in deze twistiti horloge review. Lees je mee?

Twistiti horloge review

Het Belgische merk Twistiti heeft een magische methode ontwikkeld om kinderen gemakkelijk te leren klokkijken. Zo laten ze kideren vanaf 3 jaar kennis maken met tijd en dit volledig op basis van hun eigen ontwikkelingsniveau.

De methode van Twistiti biedt een duidelijk systeem om feeling te krijgen met tijd, klokkijken, uren en minuten. Omdat voor jonge kinderen het begrijpen en klokkijken met cijfers nog vaak te ingewikkeld is, ontwikkelde Twistiti een methode waarbij de 12 uren vervangen zijn door 12 kleuren. De minuten staan in groepjes van 5 zoals op school, weergegeven door symbolen van leuke dieren. Zo kunnen ouders in de loop van de dag gemakkelijker communiceren over wat er komen gaat en hoe de dag zal lopen.

Als de wijzer op het ‘konijn’ staat, is het tijd om te gaan lunchen. En als de wijzer op de ‘kip’ staat is het tijd om je klaar te gaan maken voor bedtijd.

Verderop in deze twistiti horloge review bekijken we het horloge van wat dichterbij.

Twistiti dieren horloges – vanaf 3 jaar

Dit Twistiti horloge is speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf 3 jaar die nieuwsgierig zijn naar tijd, maar nog niet echt cijfers kunnen lezen. De cijfers zijn vervangen door dieren en de uren door kleuren.

Daarnaast is het een praktisch horloge, doordat het niet stuk gaat met bijvoorbeeld handen wassen. Het horloge is namelijk tot 50 meter waterbestendig. Daarom kan het ook gedragen worden tijdens een dagje zwemmen bij het zwembad. Zo heeft je kind de tijd altijd bij zich.

De polsband heeft een omtrek van 13 cm tot 17 cm. Er zijn 11 verschillende patronen verkrijgbaar, die allemaal erg kleurrijk vormgegeven zijn. Daarnaast licht het patroon op in het donker: “Glow in the dark”.

Twistiti cijfers horloges – vanaf 6 jaar

Het Twistiti cijfer horloge is speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf 6 jaar die al cijfers kunnen lezen. Ook bij dit horloge wordt er gebruik gemaakt van kleuren die het klokkijken extra makkelijk maken. Alle 12 uren voorzien van een eigen kleur en cijfer. En de minuten voorzien van een cijfer, stippen en een eigen kleur.

Dit zorgt ervoor dat je veel makkelijk methodisch kunt klokkijken. En ook kunnen de uren beter uit elkaar worden gehouden.

De polsband is gemakkelijk te vervangen door het easy-clip systeem. En geschikt voor kinderpolsen van 13 cm tot 17 cm.

Het uurwerk is tot 50 meter waterdicht net als het dierenhorloge. Wat praktisch is bij handen wassen en zwemmen.

Onze mening

Wat wij heel erg fijn vinden van het systeem van Twistiti is dat je kunt kiezen voor twee type horloges. Zo is er dus de dierenwijzerplaat voor kinderen vanaf 3 jaar. En als je kind wat ouder is is de wijzerplaat met cijfers. Daarnaast is het horloge in plaats van een digitaal kinderhorloge, analoog. Geen gedoe met opladen, alleen eens in het jaar het batterijtje vervangen ;)

Twistiti horlogebandjes

Tijdens onze twistiti horloge review, viel ons als eerste de kleurrijke polsbandjes op. Ze zijn super stevig en leuk ontworpen met verschillende patronen en kleuren. En wat onze kleuter betreft ‘helemaal fantastisch!’. Ik gok dat dit komt door het dino patroon, want onze zoon is een dino liefhebber.

Ook het “Glow in the dark” effect viel hier helemaal in de smaak. Zelfs wanneer onze zoon gaat slapen wil hij zijn horloge omhouden. Want hoe cool is het dat hij licht geeft?

Wat dit horloge ook leuk maakt is dat je gemakkelijk het polsbandje kunt verwisselen. Middels de easy-clip bandpennen gaat het verwisselen gemakkelijk en er zijn 11 verschillende patronen te verkrijgen. Dit maakt het horloge ook gelijk weer heel interessant en een soort van fashion item, waardoor ze hem helemaal geweldig vinden en hem kunnen dragen naar eigen smaak.

Deze horloges zijn het ultieme cadeau als je opzoek bent naar een praktisch cadeau voor leergierige kids, voor een verjaardag, sinterklaas of kerstmis bijvoorbeeld. Maar je kunt hem ook gewoon kopen, omdat jij je kind de ontwikkeling gunt en jezelf wat rust, door de dag qua indeling te verduidelijken middels dit makkelijke systeem van Twistiti.

Ik denk dat het middels deze twistiti horloge review wel duidelijk is dat wij erg enthousiast zijn over dit educatieve horloge. Dat klokkijken voor zelfs de allerkleinsten vergemakkelijkt.

Prijs en verkrijgbaarheid

Het Twisti dierenhorloge en het Twisti cijfer horloge zijn beiden verkrijgbaar voor een prijs van € 54,90. Wil je meer weten? Of het horloge aanschaffen? Kijk dan op de website van Twistiti.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Mobiele versie afsluiten
Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: