Recept | Paaseitjes cake met noten

Paaseitjes-cake-recept

Paaseieren zoeken daar is Zayn nog net iets te klein voor. Maar ik bak wel graag iets lekkers voor Pasen voor wanneer we gezellig met z’n allen aan de koffie of thee zitten.

Paaseitjes cake met noten

Voor de andere kids is dat absoluut niet nodig, want die eten zich klem aan alle chocolade paaseitjes die op tafel staan. En voor ons volwassenen maak ik daarom iets lekkers, bijvoorbeeld deze paaseitjes cake. Je kunt deze maken met enkel witte chocolade eieren of juist de melk of pure variant. Maar ik vind het toch het leukst en lekkerst om alle paaseitjes kleuren te mengen.

En trouwens wanneer je straks na pasen paaseitjes over hebt, is juist het lekker mengen een hele goeie tip. Je houdt toch meestal van alles en nog wat over! Lees je mee naar het recept van deze paaseitjes cake met noten?

Benodigdheden

  • Mixer.
  • Kom of schaal om beslag te mixen.
  • Glazen ovenschaal of cakeblik.

Ingrediënten

  • 200 gram bloem.
  • 200 gram ongezouten roomboter.
  • 100 gram suiker.
  • 100 gram vanille suiker.
  • 1 theelepel vanille-extract.
  • 4 eieren maat M.
  • 2 theelepels bakpoeder.
  • 200 gram paaseitjes.
  • 200 gram notenmix, kies zelf welke notenmix je het lekkerst vind of meng zelf noten naar hartelust.
  • snufje zout.

Bereiding

Verwarm de oven alvast voor alvorens aan het beslag te beginnen. Doe dit 10 tot 15 minuten op 190 graden.

Pak het cakeblik en smeer het in met boter en bestuif met wat bloem, zodat de cake er straks gemakkelijk uitgaat. Smeer het cakeblik in met boter en bestuif de vorm met bloem. Klop de overtollige boem uit het blik.

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en doe deze samen met de suiker in een kom. Mix deze met de mixer voor drie minuten op de hoogste stand tot je een luchtige gele substantie hebt.

Voeg terwijl je op de hoogste stand blijft mixen de eieren stuk voor stuk toe. Doe dit niet in een keer, dit komt je cake niet ten goede. En voeg als laatste het vanille extract toe.

Zet nu de mixer op de laagste stand en voeg de bloem, zout en bakpoeder beetje bij beetje toe tot alles goed gemengd is tot een mooie massa.

Neem een handje chocolade eitjes doe deze in het beslag. Doe het zelfde met de nootjes en meng alles met een spatel erdoor.

Schenk nu de massa in het bakblik. De eitjes zullen door de zwaarte naar de bodem gaan zakken.

Net voordat de cake afgebakken is kun je de hem uit de oven halen om er nog wat nootjes ter versiering op te doen. Dit hoeft niet perse, maar zorgt er wel voor dat de cake er straks wat sierlijker uitziet.

Bak de cake af in 45-55 minuten afhankelijk van wat voor oven je hebt.

Tip: Check of de cake gaar is met satéprikker.

Is de cake klaar? Laat hem dan een minuut of 20 afkoelen. Is de cake goed afgekoeld dan kun je ook aan de bovenkant de eitjes toevoegen. Doe je dit te snel dan smelten ze namelijk en dat is zonde van de paaseitjes!

Ga jij deze cake met paaseitjes en noten uitproberen?
Of heb je zelf een ander lekker recept dat je met pasen gaat maken?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Mobiele versie afsluiten
Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: