pitabroodjes met halloumi en aubergine

pitabroodjes met halloumi en aubergine
Vandaag heb ik een lekker makkelijk, maar ook vegetarisch recept met pitabroodjes. Waar je zelf eventueel nog wat vlees of kip zou kunnen toevoegen. Ik hou van pitabroodjes, omdat ze op zijn tijd super lekker zij, maar ook erg makkelijk. Voor het weekend bijvoorbeeld. Ik deel hieronder met jullie het recept voor pitabroodjes met halloumi en aubergine.

Als ik voor echt makkelijk wil gaan dan koop ik de pitabroodjes in de supermarkt. Bij de supermarkt waar ik dagelijks kom liggen verse pitabroodjes in het koelvak. En deze vind ik heel wat lekkerdere dan de standaard pitabroodjes. Ze hebben meer smaak, omdat ze vers zijn. Maar als ik tijd en zin heb om ze zelf te maken zijn ze het aller lekkerste. Als jullie daarvoor graag het recept willen hebben, laat me dit dan even weten in de comments, dan deel ik volgende keer het recept met jullie.

En dan heb je dus een lekker pitabroodje, zelf gekocht of zelf gemaakt en dan is het tijd om deze nog lekkerder te maken. Tijd voor de vulling. Lees je mee, hoe jij deze makkelijke pitabroodjes met halloumi en aubergine maakt?

Ingrediënten

  • 8 pitabroodjes;
  • 1 aubergine;
  • 500 gr snoep tomaatjes;
  • 100 ml yoghurt;
  • 4 el mayonaise;
  • ½ teen knoflook;/a>
  • 10 gr verse dille;
  • 150 gr veldsla;
  • 50 gr ongebrande hazelnoten;
  • 225 gr halloumi kaas.
  • Bereiding

    Was de aubergine en snij deze in lange plakken. Niet te lang, anders passen ze niet in de pan. Zet een grillpan op het vuur met een scheutje olijfolie. Hierin ga je de aubergines grillen. Bak aan beide kanten goudbruin (ca 4 minuten per kant).

    Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de pitabroodjes in de ovenschaal. Bak ca. 10 min.

    Als de aubergines klaar zijn, snij je de halloumi in 8 plakken en gril ze 3 min. per kant. Voeg de ongebrande hazelnoten toe. En Keer de halloumi halverwege om, zodat ook de andere kant lekker gegrild wordt.

    Was ondertussen de snoeptomaatjes en snij door de helft.

    Meng de yoghurt en mayonaise in een kommetje. Pers de knoflook erboven. Snijd de dille fijn en voeg toe. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

    Neem pitabroodjes uit de oven en snijd de broodjes open. Besmeer beide kanten van het pitabroodje met de yoghurt-mayonaise-knoflook-dille dressing. Beleg de broodjes met wat gebakken aubergine, tomaatjes, veldsla en halloumi. Strooi wat van de hazelnoten over de pitabroodjes heen. En je makkelijke pitabroodjes met halloumi en aubergine zijn klaar.

    Gebruik de rest van de hazelnoten om samen met de veldsla, snoeptomaatjes, halloumi en gebakken aubergine een salade van te maken.

    Schenk er wat dressing over voor serveren en schenk ook een beetje over de salade. Doe de rest van de dressing apart bij de pita broodjes.

    Ga jij dit makkelijke pitabroodjes met halloumi en aubergine recept van het weekend maken?

    Ben jij opzoek naar andere gezonde recepten?
    Bekijk dan eens het recepten archief

    1 Reactie

    1. augustus 15, 2018 / 9:57 am

      Ik hou echt van halloumi, dit ga ik onthouden!

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

    Mobiele versie afsluiten
    Sluit mij
    Zoek je iets?
    Zoek:
    Berichtcategorieën: