Was de aubergine en snij deze in lange plakken. Niet te lang, anders passen ze niet in de pan. Zet een grillpan op het vuur met een scheutje olijfolie. Hierin ga je de aubergines grillen. Bak aan beide kanten goudbruin (ca 4 minuten per kant).
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de pitabroodjes in de ovenschaal. Bak ca. 10 min.
Als de aubergines klaar zijn, snij je de halloumi in 8 plakken en gril ze 3 min. per kant. Voeg de ongebrande hazelnoten toe. En Keer de halloumi halverwege om, zodat ook de andere kant lekker gegrild wordt.
Was ondertussen de snoeptomaatjes en snij door de helft.
Meng de yoghurt en mayonaise in een kommetje. Pers de knoflook erboven. Snijd de dille fijn en voeg toe. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Neem pitabroodjes uit de oven en snijd de broodjes open. Besmeer beide kanten van het pitabroodje met de yoghurt-mayonaise-knoflook-dille dressing. Beleg de broodjes met wat gebakken aubergine, tomaatjes, veldsla en halloumi. Strooi wat van de hazelnoten over de pitabroodjes heen. En je makkelijke pitabroodjes met halloumi en aubergine zijn klaar.
Gebruik de rest van de hazelnoten om samen met de veldsla, snoeptomaatjes, halloumi en gebakken aubergine een salade van te maken.
Schenk er wat dressing over voor serveren en schenk ook een beetje over de salade. Doe de rest van de dressing apart bij de pita broodjes.
Ga jij dit makkelijke pitabroodjes met halloumi en aubergine recept van het weekend maken?
Ben jij opzoek naar andere gezonde recepten?
Bekijk dan eens het recepten archief
Ik hou echt van halloumi, dit ga ik onthouden!