Wist je dat een pompoen taart ook wel “pumpkin pie” genoemd in het engels, iets typisch Amerikaans is! In Nederland zijn er bijna geen recepten met pompoen. En dat vind ik persoonlijk erg jammer! Ik heb verschillende recepten uitgeprobeerd en daar mijn eigen draai aan gegeven. Zo kwam ik tot het beste pompoen taart recept, dat ik graag met jou deel.
Pompoen taart
Deze zoete pompoentaart met heerlijke specerijen laat je hart sneller kloppen! Het duurt even om dit pompoen taart recept te bereiden. Je kunt hem prima nuttigen als toetje of tussendoor. Maar hou wel rekening met de bereidingstijd. Deze taart van pompoen moet na het bakken 2 uur afkoelen. En als hij dan eenmaal klaar is, eet je je vingers er bij op.
Glutenvrije pompoen taart
Eet je liever geen gluten en wil je gaan voor een glutenvrije pompoentaart? Gebruik dan glutenvrije koekjes.
Ingrediënten
Hieronder vind je alle ingrediënten om dit pompoen taart recept te bereiden.
Ingrediënten Pumpkin spice
- 7 eetlepels kaneel (gemalen)
- 3 eetlepels gemberpoeder
- 1 eetlepel nootmuskaat (gemalen)
- 5 theelepels kruidnagel (gemalen)
- 5 theelepels piment (gemalen)
Ingrediënten Pompoen taart
- 140 gram tarwebiscuit
- 90 gram ongezouten roomboter
- 60 gram amandelmeel
- 800 gram pompoenstukjes (zonder zaadjes en in blokjes van 2 cm.)
- 400 gram gecondenseerde melk
- 100 gram fijne kristalsuiker
- 3 middelgrote eieren
- zout naar smaak
- Crème fraiche (om mee te serveren)
Benodigdheden
Hieronder vind je alle benodigdheden om dit pompoen taart recept te bereiden.
- Ronde springvorm (+/- 24 cm)
- Bakpapier
- Bakplaat of bakrooster
- Keukenmachine
- Grote pan
- Kom
- Zeef
- Vergiet
- Pureestamper
- Garde
- invet kwast
Bereiding pompoen taart recept
- Verwarm allereerst de oven voor op 180 °C. Neem de sprintvorm en bekleed de bodem met bakpapier. Neem 75 gram boter en smelt deze in een pan op laag vuur. Ondertussen doe je de biscuits in de keukenmachine. Maal ze fijn tot biscuitkruim. Voeg dit nu een kom samen met de gesmolten boter en het amandelmeel. Neem de springvorm en schep hier het mengsel in. Bak de bodem in ongeveer 15 minuten goudbruin.
- Als de bodem in de oven staat, breng je een pan met water aan de kook. Zorg dat het een grote pan is met voldoende water, want je gaat hier alle pompoen in koken. Je kunt ervoor kiezen om een échte pompoen te gebruiken. Of te werken met pompoen blokjes. Doe de pompoen in de pan en kook deze voor ongeveer 8 minuten. Giet hierna de pompen af in een vergiet en laat even afkoelen.
- Neem een pureestamper en stamp hiermee de pompoen fijn. Schep de puree in de zeef en laat het hierin goed uitlekken. Doe je dit niet, dan heb je straks geen stevige taart.
- Neem nu een kom en meng met een garde of lepel de pompoenpuree, gecondenseerde melk, suiker, kaneel, gemberpoeder, nootmuskaat, kruidnagel en piment elkaar heen. Voeg zout naar smaak toe.
Vervolgens vet je de springvorm in met de overgebleven boter. En giet het mengsel in de al eerder gebakken
–> Bekijk: meer taart recepten
Nu verlaag je de oventemperatuur naar 150 °C. En bakt de taart in de oven voor ca. 90 min. Ja je leest het pompoen taart recept goed! Hierna zet je de oven uit en laat je de taart nog twee uur afkoelen in de oven, alvorens je deze serveert.
Tip: Het is slim om dit pompoen taart recept een dag van tevoren te maken. De bereiding neemt niet alleen veel tijd in beslag, maar ook smaakt de taart een dag oud veel lekkerder!
Ga jij dit lekkere pompoen taart recept ook maken?