Tomaten plaat pizza

Tomaten plaat pizza

Als je weinig tijd hebt of geen zin hebt om te koken, dan is deze Tomaten plaat pizza een super snel en simpel recept dat je binnen 15-20 minuten op tafel kunt hebben. Je kunt met de ingrediënten die je er op legt eindeloos variëren, dus als je niet zo van tomaat houdt niet getreurd!

Benodigdheden Tomaten plaat pizza

  • 1 pakje bladerdeeg
  • Geitenkaas
  • Zwarte olijven
  • 3 Pomodori tomaten
  • gele Tommies of cherry tomaten
  • oregano
  • Basilicum
  • Olijfolie
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Bereiding Tomaten plaat pizza

Leg de bladerdeegvellen los op het aanrecht neer, zodat ze kunnen ontdooien. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Neem ondertussen een bakplaat en bedek deze met bakpapier, zodat de hele bodem bedekt is. Verwarm de oven 10 minuten voor op 200 graden.

Als de vellen licht zijn ontdooit kan je de bakplaat gaan bedekken met bladerdeeg. Zorg dat de bladerdeegvellen elkaar overlappen, anders krijg je een slappe pizza. Je kunt ze natuurlijk ook aan elkaar boetseren, maar niet iedereen is hier even handig in.

Verdeel wat olijfolie over het bladerdeeg en smeer dit uit met een kwast. Dit is om te zorgen dat het bladerdeeg mooi goudbruin wordt straks. 

Snij de geitenkaas in dunne plakken en verdeel deze over het bladerdeeg. Strooi nu rijkelijk de oregano over de plaat pizza.

Snij de Pomodori tomaten in ronde plakken en verdeel deze over de plaat pizza. Halveer de Tommies en geef ook deze een plekje op de pizza. Deze zijn voornamelijk voor de kleur, want het oog wil ook wat.

Neem ontpitte zwarte olijven en verdeel je ook deze over het bladerdeeg. Deze geven een zoutige bite aan de pizza.

Nu is de Tomaten plaat pizza klaar om in de oven te gaan. Schuif de pizza in de voor verwarmde oven en bak in 15 tot 20 minuten af of tot het bladerdeeg goudbruin is.

Om het geheel af te maken kun je de laatste 5 minuten van de baktijd wat basilicum bovenop leggen. Dit zorgt voor een mediterraanse twist in de smaak. Maar als je dit niet wilt kun je de basilicum blaadjes later ook alleen gebruiken voor de garnering.

Heb jij ook een ideaal recept om snelle plaat pizza te maken? Of ga je dit recept uitproberen?

EETSMAKELIJK, BON APPÉTIT & AFIYET OLSUN

1 Reactie

  1. september 7, 2016 / 8:02 pm

    Ah super handig om dit zo met bladerdeeg te maken. Soms heb ik zin in iets makkelijks en snel voor bijvoorbeeld de lunch en dan lijkt dit mij wel wat :)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Mobiele versie afsluiten
Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: