witlof ovenschotel recept met zoete aardappels

witlof ovenschotel recept

Eigenlijk proberen mijn man en ik elke dag gezond te eten… maar soms zijn er van die dagen dat je niet echt zin hebt om te koken. Je kunt er dan voor kiezen om een vette hap of pizza te halen, maar je kunt ook gewoon kiezen voor een gemakkelijke ovenschotel. Want als het weinig werk kost is het ook zo gedaan… Dit witlof ovenschotel recept met kipfilet en kaas en zoete aardappels is er zo eentje! Ik geef je hieronder het recept met ingrediënten en bereiding. Lees je mee?

Witlof ovenschotel recept

Je kunt witlof of veel verschillende manieren bereiden zoals koken, grillen, maar je kunt het ook prima verwerken in een ovenschotel. Ik hou zelf van de variant uit de oven met room en qua ingrediënten kun je hierbij variëren. Wij kozen voor kipfilet en zoete aardappels.

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 500 gr witlof
  • Kaas
  • Kipfilet
  • 1 of 2 Pakjes room
  • Peper
  • Zout
  • Zoete aardappels
  • Paprikapoeder
  • Olijfolie
  • evt: boter
  • evt; bloem
  • evt; melk

Bereiding witlof ovenschotel.

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maak de witlof schoon (even onder de kraan wassen) door het middenstuk uit de witlof te snijden. Dit stukje zorgt er vaak voor dat de witlof bitter wordt, daarom lekker verwijderen!
  • Kook de witlof in 5 minuten gaar in ruimwater met wat zout. Giet hierna de witlof af, laat even uitlekken en afkoelen.
  • Neem een plakje kaas, leg hier een plakje kipfilet (je kan het ook met een andere vleessoort doen) op, nu een stronkje witlof erop en dicht rollen.
  • Giet hier nu een pakje room overheen of twee het is maar net hoe bont je het wilt maken met de calorieën natuurlijk. Breng op smaak met peper en zout.
  • Als je witlof stronkjes te groot zijn of de kaas/kifpilet plakjes te klein kan je er altijd een tandenstoker of satéprikker doorheen doen. Deze haal je weer los als je het uit de oven haalt.
  • Bak de witlofstronkjes af in de oven voor 15 minuten en smullen maar!

Variatie hierop met roux: 

  • Smelt  boter in de pan en voeg wat bloem toe. Dit heet een roux. Laat de roux zachtjes garen, totdat deze zanderig aanvoelt.Meng nu met een garde een beetje melk met de roux totdat je een gladde saus hebt. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Bereiding zoete aardappels

  • Maak de aardappels schoon door ze te wassen en te schillen. Kook ze voor 8 minuten in ruim kokend water met wat zout.
  • Neem een grote ovenschaal. Meng hierin olijfolie, zout, peper en paprikapoeder samen. Verdeel de aardappels over de schaal en bak af voor 20 minuten. Je kunt er de laatste paar minuten nog wat kaas overheen strooien indien gewenst.

En zo heb je met heel weinig werk toch een heerlijke witlof ovenschotel.

Afiyet olsun, eetsmakelijk & bon appétit!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Mobiele versie afsluiten
Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: