Terugblik op 2019

Traditie getrouw sluit ik elk jaar af met een vertrouwde terugblik op het afgelopen jaar! En natuurlijk mag deze dit jaar ook niet ontbreken! En dus: hoe zag mijn 2019 eruit? Wat is er veranderd? Wat wilde ik bereiken en was het ook nog een beetje leuk?

Mijn 2019 was een bewogen jaar met een groot hoogtepunt namelijk de geboorte van onze zoon Zayn!

wij zijn zwanger

Dit jaar stond in het teken van veel eerste keren, zo werd ik voor de eerste keer zwanger. Deden we onze allereerste gender reveal samen.

Ook wonnen we een zwangerschapsshoot en dat vonden we eigenlijk best een beetje spannend. Maar wat zijn de foto’s dankzij C’est La Vie Photography mooi geworden!

En maakte ik ook mijn allereerste babyshower mee die Abdullah super stiekem samen met mijn beste vriendin had georganiseerd. Ik maakte een babyshower cadeaulijst en kreeg ontzettend veel voor de uitzet en de babykamer. Ik maakte een babyshower cadeaulijst en kreeg ontzettend veel voor de uitzet en de babykamer.

Mijn blogkamer ging op de schop, want er moest ruimte gemaakt worden voor onze baby to be. Dus hier kwam de nieuwe babykamer, die we zelf verfde en inrichtte.

In februari kondigde ik aan te stoppen met Melicious als bedrijf en schreef ik me uit bij de KVK. Hierdoor kreeg ik een hoop minder samenwerkingen, omdat veel persbureau’s dachten dat ik helemaal gestopt was. Gelukkig was dit misverstand snel uit de wereld geholpen. Het uitschrijven bij de KVK zorgde voor mij psychisch ervoor dat er minder druk op mijn blog kwam te staan. Wel zo fijn als je zwanger bent ;)

Dankzij alle fijne contactpersonen bij verschillende persbureau’s nam ik deel aan een hoop leuke persevents waaronder: het creatief met Viking event & Clinique event.

Go-see-beauty-event

Maar ook aan het Go See Beauty Event en het Spa Reine Subtile Event.

Dit jaar gingen we niet op zomer vakantie. Maar we gingen in april wel samen op Babymoon naar Antalya. Op vakantie gaan is toch heel anders als je zwanger bent. Je beleef het op de één of andere manier heel anders.

Ik ging me steeds vermoeider voelen, en had veel last van zwangerschapskwalen daarom liet ik wimperextensions zetten, waar ik je in een review je al meer over vertelde.

Wat was dit fijn zeg, alleen mijn make-up doen kostte me al zoveel moeite. Met de russian volume wimpers hoefde ik wat minder aandacht te besteden aan mijn uiterlijk en dat was fijn, want dan kon ik die energie weer voor andere dingen gebruiken. Zoals lekker chillen en genieten bij verschillende Hotspots.

Dit jaar heb ik de lijst met Restaurants/Hotspots flink uitgebreid. Zo bezocht ik: de Harbor club, het Frenchie café en Amada coffee en dronk ik hier een heusse selfiecinno.

Ook ging ik naar de Foodexplore waar ze 22 verschillende keukens hebben.

En bezocht ik Factory Girl. Om het jaar goed af te sluiten ging ook nog langs bij dé tropische hotspot de Rum Club. Waar je overigens echt nog eens moet gaan kijken als je hier nog niet geweest bent!

Ik was uitgerekend begin Augustus, maar in juli werd onverwachts onze zoon Zayn al geboren. De bevalling werd ingeleid omdat ik last had van zwangerschapsvergiftiging met uiteindelijk een spoed keizersnee tot gevolg.

Mijn herstel na de keizersnee ging moeizaam en duurde erg lang. Ik ging een lange tijd met zwangerschapsverlof en had er gelukkig van tevoren al vakantie achteraan geplakt. Ondanks de tegenslag met de bevalling, heb ik op en top genoten van het moeder worden. Wat was en ben ik trots op onze Zayn. Als je het mij vraagt is hij het knapste en liefste kindje van de hele wereld!

Maar het moeder worden en zijn, dat was toch wel iets zwaarder dan ik van tevoren had ingeschat! En nee, dat vond ik niet erg, maar het was en is soms nog wel steeds pittig! Zayn slaapt erg weinig en heeft ondanks dat hij zo klein is een grote eigen wil.

Het mooie van het moeder- / ouderschap is dat je ontzettend kan genieten van de dingen waar je kind van genieten. Zo gingen we bijvoorbeeld met Zayn naar de Baby Spa. Het bied niet alleen veel voordelen voor je baby, maar ook konden wij en Zayn hier lekker ontspannen en genieten als gezin!

En toen zat mijn zwangerschapsverlof en vakantie erop en moest ik weer aan het werk. Door mijn rugproblemen waren de eerste weken op werk zwaar. Maar aan de andere kant was het wel even fijn, om naast mama weer gewoon Mariëlle te kunnen zijn. Alle collega’s hadden mij net zo erg gemist als ik hen. En ik werd dan ook met open armen ontvangen. Ze bestelde zelfs appelflappen op mijn eerste werkdag om te vieren dat ik er weer was! Jeej!

Door alle snelle veranderingen van afgelopen jaar, had ik dus minder tijd voor mijn blog. Maar dat betekend niet dat ik Melicious heb laten versloffen, nee zeker niet! Er is zelfs een nieuwe rubriek op Melicious bijgekomen, namelijk de Mommy rubriek! Waar ik je uiteraard meeneem in het moederschap en je alles vertel wat je over baby’s en als moeder moet weten.

Maathangers-baby-kast-13

En ook maakte ik deze Freebies, kledingkast maathangers voor jou baby in drie verschillende kleuren, die je kunt verkrijgen door je aan te melden op de nieuwsbrief van Melicious.

Ik vond het erg belangrijk om jullie als volgers te voorzien van een vast stroom aan artikelen. Dit probeerde ik door meer planmatig te werk te gaan met mijn Purpuz planner. Vijf dagen in de week bloggen is helaas niet telkens gelukt zoals ik me had voorgenomen, maar ik heb er besides de ingelaste stilte rond de bevalling er echt mijn best op gedaan!

Mijn favoriete beauty producten van 2019

Ik maakte om het jaar samen te vatten een lijst met de populairste artikelen in 2019 en mijn favoriete beauty producten van 2019.

En eigenlijk ben ik wel heel erg benieuwd…. Welke artikelen of onderwerpen lees jij het liefst op Melicious? Dan weet ik waar ik het komende jaar meer aandacht aan moet besteden. Als je me hiermee wilt helpen, laat dan even een berichtje achter in de comments. Want zo kun jij komend jaar meer lezen over waar jij blijf van wordt!

Het schrijven en fotograferen voor Melicious heeft voor mij een grote droom in vervulling doen gaan. En bij elk blogbericht dat ik maak, geniet ik! Nog steeds vind ik het hartstikke leuk om te doen en besef me ook erg goed, dat zonder jullie als trouwe bezoekers ik niet zulke leuke samenwerkingen zou hebben gehad. Ik wil jou als lezer ontzettend bedanken voor de moeite die je keer op keer neemt om mijn artikelen te lezen. Voor het geduld dat je hebt als er even niks online komt en voor het enthousiasme dat je deelt wanneer ik iets deel waar jij iets aan hebt gehad.

Ik wens je een goed uiteinde! Geniet ervan met kennissen, vrienden & familie! En zie ik je weer terug in 2020?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Sluit mij
Zoek je iets?
Zoek:
Berichtcategorieën: